Unde va fi înmormântat maestrul Ion Caramitru. „Locul lui este aici”

Unde va fi înmormântat maestrul Ion Caramitru. „Locul lui este aici”
Actorul Ion Caramitru. Sursă foto ADRIAN PICLISAN / MEDIAFAX FOTO / Galerie FOTO: Mediafax
Publicat: 06/09/2021, 10:45
Actualizat: 06/09/2021, 11:08

Maestrul Ion Caramitru va fi înmormântat pe Aleea Artiștilor din Cimitirul Bellu, au precizat pentru Gândul surse din cadrul Administrației Cimitirelor.

Marele actor Ion Caramitru va fi înmormântat zilele următoare în Cimitirul Bellu, pe Aleea Artiștirlor.

„Locul lui este aici. Nu știm exact ziua, cert este că va fi înmormântat la Bellu. Nu se știe deocamdată nici poziția exactă, dar va fi pe Aleea Artiștilor”, au precizat surse din cadrul Administrației Cimitirelor pentru Gândul.

Ion Caramitru a decedat, duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias. Managerul Teatrului Național din București (TNB) fusese internat aici la începutul lunii august. Medicii au confirmat pentru Gândul că, după trei săptămâni în care s- a luptat cu un stafilococ foate rezistent la antibiotice, lupta sa a luat sfârșit.

S-a stins din viață la Spitalul Elias

Ion Caramitru s-a născut în 9 martie 1942, în București și conducea TNB din anul 2005. A fost președinte al UNITER din 1990, iar între 1996 și 2000 a fost ministru al Culturii.

Marele actor era internat la Spitalul Elias, iar medicii de acolo au confirmat că, după trei săptămâni în care s- a luptat cu un stafilococ foate rezistent la antibiotice, lupta sa a luat sfârșit.

Surse medicale au declarat, pentru Gândul, că s-au încercat toate tratamentele posibile, dar, din păcate marele actor a intrat în insuficiență multiplă de organe.

Trupul neînsufleţit al actorului Ion Camitru va fi depus, luni, la ora 14.00, în Sala Mare a Teatrului Național. Acolo, cei care doresc îi pot aduce un ultim omagiu.

Tot în Cimitirul Bellu va fi înmormântat și marele sportiv Ivan Patzaichin. Potrivit surselor Gândul, fostul campion va fi înhumat la „figura 37” din Cimitirul Bellu.

Nicolae Oprea
Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul Zilei (3 ani), dar și la Agenția de Presă citeste mai mult