FOTO | Peste 70 de militari ucraineni au murit după ce trupele ruse au bombardat o baza militară, în orașul Ohtîrca

FOTO | Peste 70 de militari ucraineni au murit după ce trupele ruse au bombardat o baza militară, în orașul Ohtîrca
Sursa: Twitter Gönül Şamilkızı
Publicat: 01/03/2022, 10:06
Actualizat: 01/03/2022, 10:11

Peste 70 de militari ucraineni au fost uciși după ce trupele ruse au bombardat o bază militară din orașul Ohtîrca, din regiunea Sumy din nord-estul Ucrainei, a declarat guvernatorul regional, Dmytro Zhyvytskyi, pe Facebook.

În urma atacului, ar fi fost uciși mai mulți civili.

Presa internațională notează că informațiile nu au putut fi verificate din altă sursă.

Este a șasea zi de lupte în Ucraina

Ucraina a intrat în a șasea zi de lupte cu forțele armate ruse. Un convoi de mari dimensiuni al forțelor armate ruse se apropie de Kiev. Coloana de tehnică militară se întinde pe aproximativ 64 de kilometri, mai mult decât dublu în raport cu dimensiunile de 27 de kilometri raportate de imaginile din satelit luni seara.

Cu o oră înainte de miezul nopții, convoiul era la aproximativ 48 de kilometri de granițele capitalei ucrainene.

SUA au expulzat 12 diplomați ruși, pe care i-au acuzat că sunt „agenți de informații” care s-au antrenat în acțiuni de spionaj.

Sunt anunțate noi sancțiuni împotriva Rusiei, în timp ce negocierile ruso-ucrainene de luni ar urma să fie reluată într-o a doua rundă de discuții. „Până acum nu avem rezultatul pe care am dori să-l obținem”, spune Volodimir Zelenski despre negocieri.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult