FOTO – VIDEO | Regretatul om de afaceri Peter Imre, condus pe ultimul drum. Trupul neînsuflețit a fost înhumat în Cimitirul Calvin

Publicat: 04/07/2022, 15:15
Actualizat: 04/07/2022, 18:40

Omul de afaceri și analistul financiar Peter Imre a încetat din viață vineri, 1 iulie, la un spital din București. Avea 60 de ani și suferea de o boală incurabilă, iar trupul său, în cele din urmă, a pierdut această luptă necruțătoare.

Luni, Peter Imre a fost condus pe ultimul drum de mulți dintre cei care l-au cunoscut, l-au apreciat și au lucrat, de-a lungul timpului, alături de el.

Slujba de înmormântare a avut loc la Cimitirul Calvin din București, în cartierul Giulești, acolo unde a fost înhumat trupul neînsuflețit al omului de afaceri.

Omul de afaceri și analistul financiar Peter Imre a încetat din viață la vârsta de 60 de ani

Născut pe data de pe data de 27 februarie 1962 la Zalău, județul Sălaj, regretatul om de afaceri a absolvit Facultatea de Agronomie, fiind – după cum a dezvăluit chiar el – unul dintre cei mai buni la materia ”Mecanizare agricolă”.

După facultate, destinul lui Peter Imre s-a intersectat cu cel al unui client al companiei Marlboro și a devenit – pentru 3 ani de zile – responsabilul pentru Formula 1 din partea acestei firme.

Omul de afaceri Peter Imre, înmormântat în Cimitirul Calvin din București

”Părinţii nu m-au forţat să fac ceva, dar, cum m-am născut într-o casă cu multe cărti, e normal că am fost îndrumat aşa un pic. Dacă mă năşteam într-un atelier de fierărie, probabil că-mi plăcea cleştele sau mai ştiu eu ce. Nu că ar fi ceva deranjant în asta, dar mediul întotdeauna te influenţează. Mama m-a învăţat un lucru fără de care viaţa mea ar fi mult mai lipsită de culoare: simţul umorului“

Peter Imre

Peter Imre a studiat Istoria Artelor la Budapesta, Agronomia la Cluj-Napoca şi Comerţul & Managementul Hotelier. Omul de afaceri s-a perfectionat în Finanţe, Marketing ş Managementul Comunicaţiilor.

Omul de afaceri și-a început cariera în anul 1989

Omul de afaceri și-a început cariera în anul 1989, la filiala Philip Morris din Ungaria, iar apoi a ocupat poziția de consultant pentru Philip Morris Romania (1990-1994), director de vânzări Kraft Jacobs Suchard și director de vânzări & marketing în cadrul aceleași companii, pe atunci parte din Philip Morris Romania (1994-1997).

  • Din 1997 și până în 2006, Peter Imre a fost director Corporate Affairs Philip Morris Romania, iar din 2006 a ocupat funcția de director Corporate Affairs Philip Morris în Romania și în Bulgaria.
  • În anul 2005, Peter Imre a publicat cartea ”La restaurant cu Peter Imre”. 

Era căsătorit cu Marina Meleșcanu, fiica fostului ministru de Externe, Teodor Meleșcanu, cea despre care spunea, la un moment dat, că ”a fost prima femeie mai interesată să mă facă pe mine fericit, decât să fie ea fericită”.

”A cunoscut toți oamenii importanți ai României din ultimii 30 de ani, pe majoritatea i-a ajutat în momente decisive”

Unul dintre cei care a deplâns trecerea în neființă a lui Peter Imre a fost analistul politic Cozmin Gușă, acesta caracterizându-l pe omul de afaceri drept ”un om cum nu sunt mulți”, care ”a trăit o viață ca un roman de aventuri, a cunoscut lumea și oamenii cu o mare profunzime” și ”a avut prieteni buni pe toată planeta”.

Celor care l-ați cunoscut pe Peter nu are rost să vă spun lucruri în plus despre el, ceilalți trebuie să știți că era un om cum nu sunt mulți, a trăit o viață ca un roman de aventuri, a cunoscut lumea și oamenii cu o mare profunzime, a avut prieteni buni pe toată planeta, fapt care i-a permis să facă lucruri și legături excepționale. A cunoscut toți oamenii importanți ai României din ultimii 30 de ani, pe majoritatea i-a ajutat în momente decisive…

Peter a fost singurul corporatist pe care-l cunosc și care și-a folosit influența mereu ca să facă lucruri pentru România sau prieteni… (…) De vreo 15 ani îi ziceam Petrică, iar el a primit cu plăcere faptul că i-am românizat numele, o să-mi lipsească mult de tot sfaturile sau glumele lui, la fel ca tuturor celor care l-au cunoscut bine”, a scris Cozmin Gușă în mediul online.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase