GALERIE FOTO. Klaus Iohannis, în vizită la Muzeul Covorului din capitala Azerbaidjanului

GALERIE FOTO. Klaus Iohannis, în vizită la Muzeul Covorului din capitala Azerbaidjanului
Sursa foto: Faebook/Azərbaycan Milli Xalça Muzeyi - Azerbaijan National Carpet Museum
Publicat: 04/02/2023, 20:58

Președintele Klaus Iohannis și-a continuat sâmbătă vizita oficială din Azerbaidjan printr-o vizită la Muzeul Național al Covorului din capitala Baku.

Reprezentanții instituției culturale azere au publicat pe Facebook o serie de fotografii din timpul vizitei.

Președintele României, Klaus Iohannis, și delegația condusă de el au vizitat astăzi Muzeul Național al Covoarelor din Azerbaidjan. Directorul muzeului, Shirin Malikova, a oferit informații detaliate oaspeților despre tradițiile străvechi ale covoarelor din țara noastră.

Malikova a mai subliniat că muzeul cooperează strâns cu muzeele din România, iar expoziţia «Azerbaijani carpets: learning with art» de la Muzeul de Artă Modernă din Sibiu este deschisă de mai bine de o lună şi a stârnit un mare interes”, au transmis reprezentanții muzeului.

Klaus Iohannis, la Baku: Coridorul Sudic de Gaze şi-a demonstrat, dincolo de orice dubiu importanţa strategică pentru securitatea energetică a Europei

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în cadrul deschiderii oficiale a Reuniunii ministeriale a Consiliului Consultativ al Coridorului Sudic de Gaze, că Coridorul Sudic de Gaze şi-a demonstrat, dincolo de orice dubiu, în cei doi ani de când este operaţional, importanţa strategică pentru securitatea energetică a Europei iar România a oferit garanţia angajamentului său neîntrerupt de a fi parte a eforturilor menite să dezvolte şi să extindă Coridorul către noi pieţe în Europa Centrală şi de Sud-Est.

„În primul rând, vă mulţumesc pentru oportunitatea de a mă adresa dumneavoastră în această prestigioasă întâlnire anuală dedicată Coridorului Sudic de Gaze. Sunt încântat şi onorat să fiu astăzi alături de dumneavoastră. Aceasta este deja a şasea participare a României şi aş dori să îi mulţumesc în particular Preşedintelui Ilham Aliyev pentru invitaţie si pentru găzduirea noastră la Baku”, a spus preşedintele în discurs.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase