EXCLUSIV VIDEO | Tánczos Barna, ministrul Mediului: ”Eu nu am auzit nicio voce serioasă din partea PNL sau PSD care să vizeze scoaterea UDMR de la guvernare”

Publicat: 03/02/2023, 08:00
Actualizat: 03/02/2023, 12:00

Tánczos Barna – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor – consideră că, în momentul de față, la nivelul coaliției de guvernare, cel mai important factor este stabilitatea. 

Invitat la Gândul Exclusiv, ministrul Mediului a accentuat faptul că nu a auzit, în ultima perioadă, ”nicio voce serioasă” din Partidul Social Democrat (PSD) sau din Partidul Național Liberal (PNL) care să vorbească despre ”scoaterea UDMR de la guvernare”.

Rotativa guvernamentală, a mai spus Tánczos Barna, ”nu ne privește”, iar UDMR nu deține portofolii ministeriale care să fie vizate de viitoarea rotativă.

Eu nu am auzit nicio voce serioasă din partea PNL sau PSD care să vizeze scoaterea UDMR de la guvernare. Rotativa (n.red. – guvernamentală), în principiu, nu ne privește, o înțelegere care s-a parafat între PNL și PSD în momentul în care s-a pus la punct această schemă de rotație, și noi nu suntem. UDMR nu are ministere care să fie vizate de această rotativă. Eu cred că stabilitatea este extrem de importantă în modul în care funcționează astăzi coaliția.

Este mai mult decât îndestulătoare, a oferit o stabilitate atât de necesară într-o perioadă de criză încât nimeni nu ar fi putut să ofere asemenea soluții cum au fost cele oferite de această coaliție”, a spus Tánczos Barna la Gândul Exclusiv.

”Văd la Ministerul Mediului cât de importantă este stabilitatea, încep să mă apropii, probabil, de recordul de mandat din Ministerul Mediului și văd la nivel european cât de important este ca aceeași echipă să arate că este serioasă, că merge pe linia pe care a promis-o, că bifează promisiunile făcute și atunci și imaginea României va fi mult mult mai bună și la nivel european”

Tánczos Barna – ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor

”Rămân la Mediu”

Întrebat când va putea fi făcută o analiză acestor promisiuni, luând ca punct de reper chiar finalul anului 2023, ministrul Mediului a răspuns că acestea ar putea fi analizate chiar și după primele cinci luni.

Tánczos Barna a mai spus că ”tragem linie” după această perioadă și a precizat, tranșant, că rămâne la Ministerul Mediului în funcția de ministru.

”Nu, putem să le analizăm (n.red. – promisiunile)  peste cinci luni, să trecem și de 25 mai, care este o zi deosebită, nu pentru că se face rocada, ci pentru că este ziua mea de naștere, pentru mine e deosebită, dar trecem și de luna mai, ne vedem peste câteva luni și tragem linie. Da, rămân la mediu. Da (n.red. – rămâne formula actuală), promit ce pot eu să promit”, a mai spus ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor la Gândul Exclusiv.

Interviul integral aici:


Citește și:

EXCLUSIV VIDEO | Cum pot fi prevenite dezastrele naturale în România. Specialist: ”Doar prin amenajări hidrotehnice, este un alt proiect care o să dureze zeci de ani”

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”România a pierdut startul la cărbune în urmă cu 10-15 ani, nu ieri, nu alaltăieri”

EXCLUSIV VIDEO | Independența energetică a României. Expert: ”Va fi o luptă destul de dificilă, România trebuie să găsească o soluție pentru următorii 10 ani, dacă ne vom ține de treabă”

EXCLUSIV VIDEO | Specialist în energie: ”Mixul energetic, gândit bine, înseamnă 7-10 ani. Insecuritate și prețuri mai ridicate”

EXCLUSIV VIDEO | Care sunt problemele din energia românească. Specialist în energie: ”Sunt de natură managerială, de natură legislativă, de natură birocratică”

Bogdan Pavel
Senior editor Are o experiență de aproape trei decenii în mass media românească, în care a ocupat, pe rând, aproape toate funcțiile mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Corina Caragea, cu un alt bărbat! În timp ce soţul ei locuieşte în Germania, ea...
FOTO. Imaginile momentului cu Mădălina Ghenea! Ce a făcut în loja iubitului bulgar, alături de...
Crima șocantă din București: Cadavrul din canapea este al unei fetițe de 12 ani. Mama...
Alimentul care face rău ficatului şi pe care îl consumi zi de zi. TOP 20...
Un şofer a încercat să fenteze coloana la graniţa cu Bulgaria. "Ia-o înapoi! Crezi că...
BCR Leasing vinde un Ford Edge. Un SUV ce poate deveni mașina familiei
„Este ca un vierme de care nu scapi niciodată” Boala cu care Adrian Despot se...
BANCUL ZILEI. Vine Bulă acasă, iar Bubulina îl cercetează atent. Culmea, niciun fir de păr...
Baraj imens pe râul Nipro, lângă Herson, aruncat în aer. Rusia şi Ucraina se acuză...
A găsit o cameră ascunsă în casa străbunicii. Ireal ce a descoperit înăuntru
Ce s-a găsit la 4.000 de metri sub apă și NU VOR SĂ ȘTII?
Motivul pentru care băieții răi din filmele de la Hollywood nu folosesc iPhone
MĂRUŢĂ, în stare de şoc! A fost ATACAT în direct la TV: Era violent...
Exclusiv. Crima din sectorul 4. Foto cu posibilii suspecți
Medicii au rămas ȘOCAȚI! Ce au găsit în corpul lui Luis Lazarus, după ce i-au...
Ce se întâmplă cu familia Vulpiței și a lui Viorel Stegaru. Zvonurile care circulă prin...