GÂNDUL LIVE. Bebelușul abandonat în pungă a fost creștinat! Psiholog: „Te întrebi cât respect pentru viață au unii…” / „Mai sunt însă oameni cu suflet, cu creier, care fac ceva”

Publicat: 10 02. 2021, 12:48
Actualizat: 10 02. 2021, 14:04

This browser does not support the video element.

Un caz cutremurător era descoperit în urmă cu aproape două luni, puțin înainte de Crăciun: un bebeluș a fost găsit abandonat într-o pungă. Nou-născutul a fost văzut de o femeie și dus la spital cu ambulanța. Și se pare că Dumnezeu a vrut ca el să trăiască, pentru că acum este în stare stabilă și a fost creștinat! Psihologul Mihaela Săhlean a vorbit, la GÂNDUL LIVE, despre drama copiilor abandonați, din copilărie până la maturitate.

„Am avut doi pacienți, fără legătură unul cu celălalt, care au crescut unul cu celălalt, au terminat o facultate, dar au adoptat un copil și celălalt doi copii.

„Mai sunt oameni cu suflet, cu creier”

Ai probabil altă viziune asupra vieții. Vezi totul într-o altă dimensiune. E un exemplu foarte interesant cel cu copilașul abandonat.

Toate lucrurile astea te fac să te întrebi câtă lipsă de respect pentru viață au unii. Dar mai există oameni cu suflet, cu creier, care fac ceva pentru un copil aparent cu șanse extrem de mici la viață.

E mult, e un lucru extraordinar.

„Există o intuiție”

Sunt lucruri pe care le tragem cu noi toată viața. A spune că e mai mult decât pansamentul de care am nevoie… Crești cu afecțiune, nu poți să dai când ești adult, așa cum ți-ai dori, atâta timp cât nu ai primit și nu știi să exprimi la nivel emoțional asta.

În 26 de ani de profesie am văzut și și… Lucrurile nu merg într-o singură direcție. Am întâlnit un caz extrem de interesant, în care copilul abandonat, luat de o familie foarte iubitoare, care a evitat să-i spună că e adoptat și la un moment dat, părinții consideră că trebuie să-i zică adevărul… El a zis atunci că pe ei îi știe drept singurii părinți. Există o intuiție.

Când se întâmplă asta, există chiar un șoc. Trebuie comunicat cu un copil la nivelul lui cognitiv și emoțional. Accentul la foarte mulți adulți este pe ce știe de la școală un copil…Mai mult ar trebui să ne intereseze cum se simte. Nu doar pentru copii, ci și pentru părinți.”, a declarat Mihaela Săhlean la GÂNDUL LIVE.