GÂNDUL LIVE. Povestea Larisei, fata traficată de proxeneți: „La nivel de psihic, m-am obișnuit cu ideea că, orice aș face, moartea nu este departe”

GÂNDUL LIVE. Povestea Larisei, fata traficată de proxeneți: „La nivel de psihic, m-am obișnuit cu ideea că, orice aș face, moartea nu este departe”
GÂNDUL LIVE. Povestea Larisei, fata traficată de proxeneți: „La nivel de psihic, m-am obișnuit cu ideea că orice aș face, moartea nu este departe”
Publicat: 18/02/2021, 12:36
Actualizat: 18/02/2021, 13:53

Povestea impresionantă a Larisei Butnariu, o fată traficată și abuzată de proxeneți, a fost prezentată la GÂNDUL LIVE. Larisa a vorbit deschis despre nepăsarea autorităților în fața suferințelor sale. Ina Stoica, jurnalista GÂNDUL.RO, care a documentat cazul Larisei, a declarat că tânăra a găsit puterea să lupte, în ciuda experienței îngrozitoare.

„Pe Larisa eu am descoperit-o când citeam despre cazurile fetelor care ajungeau pe mâna traficanților de carne vie. Foarte multe rămân cu sechele pe viață. Luni de zile a avut coșmaruri foarte puternice. Ea este o victimă a rețelelor de trafic de persoane, dar faptul că a găsit puterea să lupte… Pe lângă povestea ei de viață, ce face Larisa încearcă să facă prevenție.

Ina Stoica: „Multe dintre fete ajung să fie ucise!”

Le explică fetelor ce înseamnă un Loverboy. Ei mizează pe afecțiunea care lipsește acestor fete, mulți părinți sunt plecați la muncă în străinătate. În România sunt puține anchete pe traficul de persoane, foarte puține condamnări.

Realitatea e mult mai crudă. Multe dintre ele ajung să fie ucise”, a declarat Ina Stoica, jurnalistă GÂNDUL.RO, la GÂNDUL LIVE.

Cum își racolează traficanții de carne vie victimele. Mărturia zguduitoare a unei tinere: „Te umple de cicatrici și vânătăi, eventual ți se taie o mână și un picior și ajungi la cerșit” (EXCLUSIV)

România este țara care exportă cele mai mai multe persoane traficate în Uniunea Europeană. De 30 de ani țara noastră este fruntașă în topurile persoanelor exploatate. Cele mai multe dintre victime nu reușesc să mai scape cu viață din ghearele traficanților, iar cele care o fac rămân cu sechele pe viață. Autoritățile închid ochii, iar statisticile se bat cap în cap. În schimb, traficanții mizează pe ceea ce fetelor le lipsește: afecțiunea parentală. Citiți continuarea…

Larisa Butnariu, tânăra de 24 de ani care a fost traficată de când era o copilă: „Am fost răpită în trening, nu atrăgeam cu nimic”

„Frica o depășești cu timpul. Ajungi să depășești momentul și faci ce crezi tu că e bine. Plus că am un avantaj, nefolosind numele. Dacă aș folosi nume, riscul ar crește exponențial.

Mă refeream strict la traumele fizice. La nivel psihic, indiferent de ce a-și face, moartea nu e departe. Ăsta e sfârșitul, acolo se încheie tot. Măcar să nu pățească și alte fete.

Mai avem o problemă: fetele sunt învățate de mici să caute pe unul cu bani. Noi, româncele, nu avem în cap că putem fi independente.

„La nivel de psihic, m-am obișnuit cu ideea că orice aș face, moartea nu este departe”

În august 2020, m-am mai ales cu o sechestrare și un viol, o mână băgată în ghips, tentativă de strangulare, am zis, gata, renunț. La 4-5 dimineața respectivii erau deja plecați de vreo oră, din secția de poliție. Eu am fost scoasă cu mascații de acolo.

Am fost amenințată că dacă nu mă opresc să mai depun reclamații, mă aleg eu cu dosar. Deranjez prin simpla mea existență. Am avut clienți și din zona diplomației.

Am vrut să apelez la 113, dar nu eram în codul lor, în marea condică a surdomuților din România. Un mesaj salvator al unui avocat mi-a salvat viața. Am făcut comandă la pizza, am făcut screenshot din aplicație, i-am trimis avocatului, i-am zis „ajutor, sechestrare și viol”. Autoritățile m-au sunat pe mine înapoi, respectivul a crezut că vorbește cu cei de la pizza. Faptul că nu anunțasem eu că sunt sechestrată a ajutat foarte mult. Dar în 2017, când am sunat eu, taman polițistul mi-a închis telefonul în nas: „Doamnă, noi nu stăm să căutăm toate răpitele!”.

„Legalizarea prostituției nu ar aduce nimic bun”

În educația sexuală se face diferența între erotism și perversiune, act consimțit și viol. Există mentalitatea că o femeie care poartă fustă scurtă caută să fie violată. Eu am fost răpită în trening, nu atrăgeam cu nimic. Eu de felul meu ăsta e stilul meu, blug, pantaloni foarte largi, tricou foarte rar, în vară am purtat rochii, ducând și mâncare la oamenii fără adăpost mi-era greu să car două sacoșe pline, în pantaloni.

Având în vedere gradul de corupție în România, legalizarea prostituției nu ar aduce decât dublarea numărului de victime. Cifrele nu sunt reale”, a povestit Larisa la GÂNDUL LIVE.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă este editor la GÂNDUL.RO și are o vastă experiență, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie din Peru a stat 43 de zile cu un cui în gât fără...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
„Riscul terifiant al unui Al Treilea Război Mondial se apropie”. Peter Szijjarto face un apel...
Cât mai are de trăit Kate Middleton, de fapt, după ce a fost diagnosticată cu...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Se jucau "urşii şi vânătorii" cu profesorul de geografie. Reacția directorului Liceului Tehnologic dn Bacău, după...
Cursul valutar BNR pentru 28 martie 2024: Cum evoluează dolarul american?
Un nou proiect pentru Vero Căliman după ce a părăsit Gașca Zurli: ,,Voi face naveta...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Un mare producător auto renunță DEFINITIV la diesel
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Ceva CIUDAT se întâmplă cu copacii din toată lumea! Primii care au observat
Ungaria stă pe o COMOARĂ! Ungurii au făcut descoperirea de zeci de miliarde de euro
Cine o manipulează pe Diana Șoșoacă. Dezvăluirile fostului soț, Silvestru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Când va fi înmormântată Andreea, victima lui Mirel Dragomir? Familia, colegii și profesorii sunt în...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Otrava din farfuria românilor. Cum se îngălbenesc puii ca sa arate ca și când ar...
BANCUL ZILEI. Bulă către profă: Dacă vă aduc un buchet de flori, mă treceți și...
Astronomii au găsit 49 de galaxii noi în mai puțin de 3 ore