George Simion: „Inclusiv democrația, în pandemie, este suspendată. Nu considerăm că este normal”

George Simion: „Inclusiv democrația, în pandemie, este suspendată. Nu considerăm că este normal”
George Simion: „Inclusiv democrația, în pandemie, este suspendată. Nu considerăm că este normal” / Foto: Capturi
Publicat: 30/03/2021, 07:06
Actualizat: 30/03/2021, 07:08

Deputatul George Simion, copreședintele AUR, a declarat că a fost la protestul anti-restricții din Piața Victoriei, luni, și a criticat Guvernul pentru măsurile luate în pandemie.

Am fost în piață până la ora 10:45, am protestat. Nu mi-au dat amendă, probabil o să îmi dea. Am fost alături de alte mii de oameni la un protest. Mi-am exercitat dreptul la protest. Am încălcat aceste restricții împotriva cărora am protestat”, a declarat George Simion, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire, de la B1TV.

George Simion: Democrația, suspendată în pandemie

„Inclusiv legea poate fi pusă sub semnul întrebării atât timp cât se dă prin Hotărâre de Guvern care nu trece prin Parlament”, a spus Simion.

„Inclusiv democrația, în timp de pandemie, este suspendată. Nu considerăm că este normal. Există și oameni care sunt sceptici și care țin mult la libertățile lor personale, la libertatea de mișcare, la dreptul la educație – și acestea sunt drepturi. Bineînțeles, și dreptul la sănătate este un drept, dar cred că se va rezolva această problemă odată ce a început vaccinarea, niște milioane de români s-au vaccinat, nu mai au de ce să se teamă”, a mai spus deputatul.

Simion a vorbit și despre cei care ies în stradă și nu cred în eficiența vaccinului, a măștii sau a restricțiilor: „Este dreptul lor. Este dreptul lor de a ieși în stradă, de a circula liber, de a-și exercita libertatea de expresie și cred că de asta avem o Constituție, de asta avem niște libertăți, niște drepturi, pentru a ni le exercita. Nu trebuie să fim puși la colț și desemnați pericolul numărul 1”.

Simion dă exemplul Franței: Numărul cazurilor a explodat

„Mai degrabă m-aș uita către Guvernul care a condus România în ultimul an, m-aș uita ce măsuri a luat și dacă aceste măsuri au fost eficiente, pentru că populația nu mai are răbdare cu ei tocmai pentru că au dovedit că nu știu să comunice și măsurile pe care le-au luat, cu închiderea noastră în case, s-au dovedit la fel, ineficiente, au dovedit că nu produc rezultate, cazurile au explodat, la fel cum acum vor să închidă magazinele și să ne închidă în case de la ora 6. Lucrul acesta s-a întâmplat în Franța și numărul de cazuri a explodat și în Franța”, a continuat el.

Simion a răspuns și la întrebarea legată de posibilitatea ca numărul de cazuri COVID să crească după proteste: „Poate, nu știm, dar noi totodată credem că nu s-a anulat sau nu s-a dat o hotărâre de Guvern care să anuleze democrația. Cred că românii mai au libertatea de exprimare”.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase