Horațiu Mălăele, mesaj sfâșietor după moartea lui Ion Caramitru: „Drum bun, Pino!”

Horațiu Mălăele, mesaj sfâșietor după moartea lui Ion Caramitru: „Drum bun, Pino!”
Horațiu Mălăele, mesaj sfâșietor după moartea lui Ion Caramitru: „Drum bun, Pino!”
Publicat: 06/09/2021, 17:44

Actorul și regizorul Horațiu Mălăele a publicat pe Facebook mesaje sfâșietoare în semn de prețuire și regret față de prietenul său, regretatul Ion Caramitru, partenerul din spectacolele „„Câte-n lună şi în stele” şi „Dineu cu proşti”.

Actorul Ion Caramitru a murit duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul Elias din Capitală.

Colegul de scenă și totodată prietenul său, actorul și regizorul Horațiu Mălăele, și-a exprimat regretul și i-a adus un omagiu marelui artist, printr-un mesaj emoționant pe Facebook.

„A plecat unul dintre cei mai frumoşi, inteligenţi şi buni prieteni pe care viaţa mea i-a cunoscut. Drum bun, Pino!”, a scris Mălăele duminică seară.

Mălăele a revenit luni, cu un nou mesaj: „Ion Caramitru a fost o lumină care a înnobilat cultura română şi viaţa cetăţii de-a lungul a şase decenii. Abia acum, când amintirea-i devine istorie, putem să-i vedem truda. Abia acum, când a plecat, putem să-i vedem suferinţa. Abia acum, când a plecat, vedem câtă nevoie aveam de el. Drum luminat, prieten drag! Ne-om mai vedea!”.

Ce este infecţia în sânge, boala care l-a răpus pe actorul Ion Caramitru

Ion Caramitru avea 79 de ani şi se lupta cu o boală gravă: infecţie în sânge. Medicii au depistat-o abia la începutul lunii august şi, deşi era internat la Spitalul Elias, din Capitală, nu s-a mai putut face nimic pentru el.

Marele actor și-a petrecut ultimele zile la spital, luptând cu un stafilococ auriu care nu a cedat la niciun tratament aplicat de medici. Surse medicale au povestit pentru Gândul că primul episod a fost o febră de 40 de grade.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase