Incendiu puternic la un motel din județul Buzău. Au ars mansarda și acoperișul clădirii

Incendiu puternic la un motel din județul Buzău. Au ars mansarda și acoperișul clădirii
Incendiu la motel din județul Buzău (FOTO: ISU Buzău)
Publicat: 25/04/2021, 10:23
Actualizat: 25/04/2021, 10:29

Un incendiu puternic a izbucnit duminică dimineață, în jurul orei 04.30, la un motel de pe raza localității Istrița de Jos din comuna buzoiană Săhăteni.

După apelul la 112, la fața locului s-au deplasat de urgență peste 35 de pompieri dotați cu cinci autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Buzău. Aceștia au fost sprijiniți în misiune cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil.

Ajunși la fața locului, din primele estimări, salvatorii au constatat că incendiul se manifesta generalizat la mansarda și acoperișul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați.

Din fericire, nu au fost surprinse persoane în interiorul clădirii, cei aflați înăuntru autoevacuându-se în siguranță până la sosirea pompierilor.

Având în vedere pericolul propagării incendiului la o stație GPL din apropiere și, astfel, un risc ridicat de explozie, pompierii au format în paralel mai multe dispozitive de stingere și de limitare a propagării, lucrând pe mai multe fronturi, pentru localizarea și lichidarea rapidă a incendiului și înlăturarea pericolelor generate de acesta.

În jurul orei 09.00, incendiul era localizat, fără posibilitate de extindere și se lucra la lichidarea acestuia.

La finalul intervenției, în urma cercetării la fața locului va fi stabilită și cauza probabilă a incendiului.

Trei persoane au murit într-un incendiu, în județul Maramureș. Victimele au pierit în propria casă

Trei persoane, cu vârste de 91, 75 și 40 de ani, au murit într-un incendiu care a cuprins, sâmbătă dimineața, o casă din localitatea Vișeu de Sus, județul Maramureș.

Victimele, cu vârste de 91, 75 respectiv 40 de ani, au pierit în incendiul care a cuprins casa lor din localitatea Vișeu de Sus, județul Maramureș. Din păcate, tragedia putea fi evitată, dar vecinii au anunțat prea târziu incendiul.

Potrivit ISU Maramureș, incendiul care a afectat o casă de pe Valea Peștilor, Vișeu de Sus, a fost anunțat la 112 sâmbătă dimineața.

Incendiu puternic în curtea Regiei de Transport Craiova, au ars patru autobuze dezafectate și mai multe mașini. De la ce a pornit focul

Un incendiu puternic a izbucnit, în această după-amiază, în incinta Regiei de Transport Craiova. Patru autobuze si 11 autoturisme au ars ca niște torțe, după ce a părurt un scurtcircuit la o mașină.

Incendiul a izbucnit în jurul orei 18:00 în incinta Regiei de Transport, instituție aflată în subordinea Primăriei Craiova.

Fumul gros și flăcările mari se puteau observa cu ușurință de la distanță foarte mare. Inițial flăcările au cuprins o mașină și un autobuz, apoi focul s-a extins cu repeziciune și la alte mijloace de transport în comun, dar și la mai multe mașini amplasate în incinta regiei.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase