Incendiul de la Taverna Racilor se putea încheia cu o tragedie ca la Ferma Dacilor! Cine a fost îngerul păzitor al nepalezilor cazați de „Pescobar”

Incendiul de la Taverna Racilor se putea încheia cu o tragedie ca la Ferma Dacilor! Cine a fost îngerul păzitor al nepalezilor cazați de „Pescobar”
Publicat: 01/02/2024, 08:00

În dimineața zilei de 16 decembrie 2024, restaurantul „Taverna Racilor” din Snagov, deținut de Paul Nicolau, cunoscut ca „Pescobar”, a ars ca o torță și, din fericire, nu au existat victime. Pompierii au intervenit de urgență, cu 9 autospeciale, iar incendiul a fost stins după mai multe ore, însă unele semne de întrebare au rămas, totuși, fără răspunsuri.

Gândul prezintă, în exclusivitate, informații din care reiese că acest incendiu devastator – imagini AICI – se putea încheia cu o tragedie ca la „Ferma Dacilor” din județul Prahova, unde opt persoane și-au pierdut viața din cauza neregulilor permanentizate în pensiunea lui Cornel Dinicu.

Surse Gândul au declarat că, la momentul izbucnirii incendiului de la „Taverna Racilor” din Snagov, la etajul clădirii se aflau mai multe persoane de naționalitate străină, respectiv nepalezi.

Taverna Racilor, localul din Snagov al lui Pescobar, a ars din temelii și numai o întâmplare fericită a făcut să nu existe victime.

Când a izbucnit focul, la etajul restaurantului se aflau mai mulți cetățeni de naționalitate străină. Erau cetățeni nepalezi, angajați”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Salvarea nepalezilor ar fi venit de pe lac

Aceleași surse au mai transmis că salvarea cetățenilor nepalezi ar fi venit de la un bărbat care, chiar atunci, se afla într-o ambarcațiune, pe lacul Snagov.

Atunci când a luat foc Taverna Racilor, un bărbat se afla pe lac, într-o ambarcațiune.

Acesta s-ar fi deplasat imediat către locul unde vedea flăcările și, imediat, a dat alarma, trezindu-i pe nepalezii care dormeau și luându-i în ambarcațiunea sa pentru a-i scăpa de foc. Bărbatul se afla, probabil, la pescuit”, au mai declarat sursele Gândul.

Purtătorul de cuvânt al ISU Bucureşti – Ilfov, Daniel Vasile, a declarat, după incendiu, că 13 persoane se aflau în clădire, într-o zonă de dormitoare. Acesta a mai spus că persoanele respective au reușit să iasă singure, fiind ulterior găsite grupate în apropierea restaurantului Taverna Racilor, la momentul sosirii echipelor de intervenţie.

”Intervenim pentru stingerea unui incendiu produs la un restaurant din Snagov, zona pontonului. Au fost alertate 9 autospeciale de stingere, SMURD, descarcerare. Nu sunt victime. Arderea se manifesta generalizat la nivelul acoperisului. Acționăm cu autoscara pentru stingere de la înălțime și de pe 2 laturi ale clădirii”

ISU București – Ilfov

Cineva a strigat de acolo, da, dar nu știm cine”

Contactat de Gândul, „Pescobar” – patronul Tavernei Racilor – a confirmat, în exclusivitate, că străinii care dormeau la etajul restaurantului Taverna Dacilor au fost treziți din somn și, astfel, salvați de la moarte, de un bărbat.

Paul Nicolau a spus, însă, că nu cunoaște identitatea „îngerului salvator” care s-a aflat la locul potrivit exact în momentul în care restaurantul era mistuit de flăcări, iar nepalezii de la etaj se aflau în pericol iminent.

„Confirm, da. Cineva a strigat de acolo, da. Dar nu știm cine. Habar n-am (n.red. – întrebat fiind dacă acei cetățeni străini care dormeau la etajul restaurantului erau nepalezi). Atât vă pot spune. A strigat cineva din barca aia și atât”, a declarat Paul Nicolau-„Pescobar”, patronul Tavernei Racilor.

„Pescobar”, după incendiul devastator: „Asta este, a luat foc, se face la loc”

După ce incendiul a fost stins de pompieri, Paul Nicolau – „Pescobar” a precizat în mediul online că a ars toată locația din Snagov, că nu au fost victime și că totul a reprezentat un „hop” pentru ca Dumnezeu „să ne întărească”.

„Pescobar” a mai spus că „viața merge înainte” și că abia renovase din temelii Taverna Racilor din Snagov.

„A luat foc, într-adevăr, toată locaţia din Snagov. Nu este niciun fel de victimă, nici nu avea de unde să fie, pentru că a luat foc noaptea. Sunt doar pagube de ordin material. Într-adevăr, a luat foc din temelii. Asta este, a luat foc, se face la loc. Viaţa merge înainte. (…) Încă un hop ca să ne întărească bunul Dumnezeu. Doar ce am renovat-o din temelii, după ce a trebuit renovată. (…)”, a spus Paul Nicolau, pe TikTok. (alte detalii AICI)

Taverna Racilor nu avea asigurare: „Ce suflete vitrege aveți în voi”

Într-un alt clip, postat de data aceasta pe Facebook, „Pescobar” a dezvăluit că Taverna Racilor din Snagov nu avea asigurare.

Precizarea lui Paul Nicolau a survenit în contextul în care fusese acuzat că Taverna Racilor ar fi fost incendiată cu premeditare de cineva, iar după incendiu urma să încaseze despăgubiri.

„Vreau să fac o dezmințire. Ce suflete vitrege aveți în voi. Locația nu avea asigurare, așa că se suportă pagubele materiale. Nu mai faceți supoziții că aveam asigurare, că i-a dat cineva foc, nenorociri din astea. Nu a fost niciun interes la mijloc. Locația nu avea asigurare. Sunt pagube materiale pe care eu le suport că abia am făcut acolo investiția. Deci puteți să dormiți liniștiți și să nu mai faceți speculații”, a transmis Pescobar, pe rețelele sociale.

”Acest obiectiv a fost controlat de inspectorii ISUBIF în luna mai 2023. Au fost constatate deficiențe pe linia securității la incendiu, care au fost sancționate contravențional cu amendă de 60.000 lei (din care 50.000 lei a reprezentat sancțiunea pentru lipsa autorizației de securitate la incendiu)”

ISU București – Ilfov

Citește și:

Pescobar, gest de „boier” în ziua de Crăciun. Câți bani le-a dat colindătorilor „Regele racilor”

VIDEO EXCLUSIV | „Pescobar” a făcut curat la Taverna Racilor din Herestrău. Ce a descoperit la ultimul control Horia Constantinescu, președintele ANPC

EXCLUSIV | Firmele familiei lui Pescobar, pe rolul instanțelor cu popriri, executări sau radieri. Ce i-a atras condamnarea la închisoare cu suspendare

„PESCOBAR”, lăsat fără permis de conducere. Ce decizie radicală a luat șeful de la „Taverna Racilor” / „Trei luni de zile, nu mă mai văd!”

FOTO-VIDEO. „Scandal la Taverna Racilor” / Administratorul refuză să semneze actele prin care restaurantul va fi închis/Pescobar: „Execuție în direct”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste depresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?