Începe raționalizarea apei. Apa va fi oprită în mai multe localități din Ilfov

Începe raționalizarea apei. Apa va fi oprită în mai multe localități din Ilfov
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 05/07/2022, 14:58
Actualizat: 05/07/2022, 14:59

Începe raționalizarea apei în mai multe localități din Ilfov. Furnizorul local a anunțat cetățenii că apa va fi sistată pentru refacerea stocului. Dacă în Cernica, Bălăceanca și Poșta, acest lucru se va întâmpla noaptea, în comuna Periș, închiderea apei va fi făcută între orele 13:00 și 17:00.

„Din cauza consumului excesiv de apă, pe fondul temperaturilor ridicate din această perioadă, anunțăm că suntem nevoiți să limităm alimentarea cu apă potabilă pe raza comunei Cernica în vederea refacerii rezervelor de apă.

Astfel, în satele Bălăceanca și Poșta:

  • în data de 05.07.2022, interval orar 01:00-04:00, apa va fi sistată;
  • în data de 04.07.2022, interval orar 10:00-20:00, apa se va livra cu o presiune redusă.

Vă mulțumim pentru înțelegere și vă sfătuim să folosiți apa în mod responsabil! Utilizarea apei în alte scopuri decât cel casnic generează probleme în serviciul public de distribuție”, au transmis reprezentanții Apă Ilfov, pe Facebook.

Ulterior, ei au transmis că și în comuna Periș va fi sistată apa, pe 5 iulie, între orele 13:00 și 17:00.

Țara care își raționalizează consumul de apă din cauza secetei. „Dacă nu plouă, nu mai rămâne nimic de făcut”
Sursa foto: Profimedia

Oamenii sunt nevoiți să nu mai ude curțile atât de des

Oficialii companiei de distribuție a apei au transmis că toate aceste măsuri sunt luate din cauze temperaturilor caniculare.

Înțelegem disconfortul cauzat de întreruperea alimentarii cu apă, apreciem implicarea colectivă și respectăm dreptul la libera exprimare. Subliniem faptul că lipsa apei din această perioadă nu este cauzată de vreo defecțiune a sistemelor operate de către companie, ci este o consecință directă a modificării bruște a comportamentului de consum, pe fondul temperaturilor ridicate.

Practic, arată sursa citate, capacitatea de producție, tratare și distribuție a apei se află sub cererea de consum crescută a populației.

„De asemenea, atragem atenția că apa utilizată în alte scopuri decât cele casnice (spre exemplu irigat spații verzi sau culturi agricole) conduce în mod rapid la epuizarea resurselor de apă destinate populației.

Din acest motiv, compania este obligată să ia măsuri temporare, cum ar fi oprirea apei sau diminuarea presiunii pe rețele, pentru refacerea stocurilor. Fenomenul nu se înregistrează doar la nivelul județului Ilfov”, conchide sursa citată aterior.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult