Italianul Michele a fost dat afară de la muncă, după ce a refuzat vaccinarea: „Poate emigrez în România”

Italianul Michele a fost dat afară de la muncă, după ce a refuzat vaccinarea: „Poate emigrez în România”
Foto: Pixabay-ilustrativ
Publicat: 12/01/2022, 09:41

Michele Mancini a devenit un simbol al antivacciniștilor din Italia, după ce a fost dat afară de la muncă, în urma refuzului său de a se vaccina. Șofer de profesie, Michele este șomer de trei luni și ar dori să emigreze într-o altă țară, poate chiar în România.

Michele Mancini spune că decretul guvernamental este neconstituțional și nimeni nu poate fi forțat să se vaccineze. „Am creier și pot decide ce să fac cu viața mea”, a declarat bărbatul, potrivit Corriere della Sera.

Șoferul a decis să nu se vaccineze pe 15 octombrie 2021 și știa ce va urma. Totuși, acum nu mai găsește niciun job și stă „pe bară” de trei luni.

Italianul a supraviețuit din banii de la „pușculiță”, dar pe viitor se gândește chiar să emigreze în România, dacă în Italia nu mai poate supraviețui.

Atât Michele, cât și soția lui, sunt antivacciniști și vor să emigreze fie în Croația, fie în România.

Vaccinarea devine obligatorie pentru persoanele de peste 50 de ani din Italia

Italia a impus, miercuri, 5 ianuarie 2022, vaccinarea obligatorie anti-COVID în cazul persoanelor de peste 50 de ani, informează Reuters.

Italia se situează în grupul restrâns al țărilor europene care au adopat pași similari, pentru a reduce presiunea asupra sistemului sanitar și totodată numărul de decese Covid.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase