Joe Biden i-a făcut profilul lui Vladimir Putin: ”Este la conducerea unei economii care are arme nucleare, puţuri cu petrol şi nimic altceva”

Joe Biden i-a făcut profilul lui Vladimir Putin: ”Este la conducerea unei economii care are arme nucleare, puţuri cu petrol şi nimic altceva
Președintele SUA, Joe Biden
Publicat: 28/07/2021, 12:20
Actualizat: 28/07/2021, 18:04

În anul 2022, în SUA vor avea loc așa-numitele alegeri ”de mijloc de mandat”, moment în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat vor fi reînnoite.

Într-un discurs pe care l-a susținut la Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații (ODNI), președintele american Joe Biden s-a arătat, din nou, critic, în legătură cu atacurile cibernetice la care sunt supuse Statele Unite, îndreptând un deget acuzator către Rusia și China.

Mai mult, Joe Biden a transmis că Rusia încearcă deja se perturbe alegerile care vor avea loc în 2022 și apasă o pedală a ”dezinformării” la care recurge în repetate rânduri, fiind vorba, în ultimă instanță, despre o încălcare a suveranității SUA.

”Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre”, a punctat preşedintele Joe Biden în cursul vizitei pe care a efectuat-o ODNI.

NOTĂ – Directorul de informații naționale servește ca șef al comunității de informații din SUA, supraveghind și dirijând implementarea Programului național de informații și acționând ca consilier principal al președintelui, al Consiliului de securitate națională și al Consiliului de securitate internă pentru chestiuni de informații legate de securitate națională.

Nici China nu a fost trecută, evident, cu vederea, în timpul acestei întâlniri a lui Joe Biden cu reprezentanții Direcției de Informații Naționale, fiind considerată o altă ”amenințare” care nu poate fi neglijată, atât din punct de vedere militar, cât și economic

Atunci când s-a referit la președintele Xi Jinping, Biden l-a etichetat drept un lider ”foarte determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040”.

Atacurile cibernetice împotriva SUA, motiv pentru un ”război adevărat”

Președintele Joe Biden nu s-a ferit să afirme că un ”război adevărat” poate fi declanșat din cauza unor astfel de atacuri cibernetice, iar securitatea cibernetică ocupă, de altfel, primul loc pe agenda administrației Biden, în contextul în care au avut loc mai multe atacuri cibernetice unor companii americane.

Trebuie precizat că unele dintre aceste atacuri cibernetice au avut ca rezultat afectarea furnizării de combustibili și alimente în unele părți ale SUA.

”Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război – un război adevărat cu o putere majoră – se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante”, a declarat Joe Biden, potrivit Reuters.

Joe Biden i-a făcut și ”profilul” lui Vladimir Putin, criticându-l pe acesta pentru deciziile luate și spunând că liderul de la Kremlin se confruntă cu o ”problemă reală” care îl transformă într-un adversar și mai periculos.

”(n.red. – Vladimir Putin) are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva. Aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea”, a menţionat Joe Biden.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Bancnota românească valorează 2300 de lei noi. Dacă o găsești printr-un sertar poți face bani...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
O fetiță de doi ani pierdută într-o pădure din SUA a fost găsită dormind alături...
Ioana Tufaru a pierdut lupta! Totul a fost în zadar! E știrea momentului
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Cutremur în România: unde a avut loc seismul și în ce orașe a fost resimțit
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Şpagă pentru viză de muncă. Sute de mii de migranţi din Asia şi Africa ar...
Acești români se vor îmbogăți luna viitoare! Zodia care va da lovitura la Loto 6/49...
Material EXTRATERESTRU a ajuns pe Pământ duminică, 24 septembrie! Este o ZI ISTORICĂ
CUTREMURUL ce va DISTRUGE România! Au anunțat data exactă
Codul Rutier. Toți șoferii fac această greșeală cel puțin o dată. Ce amenzi se dau
Ce avere are Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui. Este în arest preventiv, după ce a...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...