Joe Biden i-a făcut profilul lui Vladimir Putin: ”Este la conducerea unei economii care are arme nucleare, puţuri cu petrol şi nimic altceva”

Joe Biden i-a făcut profilul lui Vladimir Putin: ”Este la conducerea unei economii care are arme nucleare, puţuri cu petrol şi nimic altceva
Președintele SUA, Joe Biden
Publicat: 28/07/2021, 12:20
Actualizat: 28/07/2021, 18:04

În anul 2022, în SUA vor avea loc așa-numitele alegeri ”de mijloc de mandat”, moment în care toate locurile din Camera Reprezentanţilor şi o treime din locurile din Senat vor fi reînnoite.

Într-un discurs pe care l-a susținut la Biroul Directorului Serviciilor Naționale de Informații (ODNI), președintele american Joe Biden s-a arătat, din nou, critic, în legătură cu atacurile cibernetice la care sunt supuse Statele Unite, îndreptând un deget acuzator către Rusia și China.

Mai mult, Joe Biden a transmis că Rusia încearcă deja se perturbe alegerile care vor avea loc în 2022 și apasă o pedală a ”dezinformării” la care recurge în repetate rânduri, fiind vorba, în ultimă instanță, despre o încălcare a suveranității SUA.

”Uitaţi-vă la ceea ce face deja Rusia cu alegerile din 2022 şi dezinformarea. Aceasta este o încălcare pur şi simplu a suveranităţii noastre”, a punctat preşedintele Joe Biden în cursul vizitei pe care a efectuat-o ODNI.

NOTĂ – Directorul de informații naționale servește ca șef al comunității de informații din SUA, supraveghind și dirijând implementarea Programului național de informații și acționând ca consilier principal al președintelui, al Consiliului de securitate națională și al Consiliului de securitate internă pentru chestiuni de informații legate de securitate națională.

Nici China nu a fost trecută, evident, cu vederea, în timpul acestei întâlniri a lui Joe Biden cu reprezentanții Direcției de Informații Naționale, fiind considerată o altă ”amenințare” care nu poate fi neglijată, atât din punct de vedere militar, cât și economic

Atunci când s-a referit la președintele Xi Jinping, Biden l-a etichetat drept un lider ”foarte determinat să devină cea mai mare putere militară din lume și cea mai importantă economie a lumii până la mijlocul anilor 2040”.

Atacurile cibernetice împotriva SUA, motiv pentru un ”război adevărat”

Președintele Joe Biden nu s-a ferit să afirme că un ”război adevărat” poate fi declanșat din cauza unor astfel de atacuri cibernetice, iar securitatea cibernetică ocupă, de altfel, primul loc pe agenda administrației Biden, în contextul în care au avut loc mai multe atacuri cibernetice unor companii americane.

Trebuie precizat că unele dintre aceste atacuri cibernetice au avut ca rezultat afectarea furnizării de combustibili și alimente în unele părți ale SUA.

”Cred că e foarte probabil să ajungem, dacă vom ajunge la război – un război adevărat cu o putere majoră – se va întâmpla ca urmare a unui atac cibernetic cu consecințe importante”, a declarat Joe Biden, potrivit Reuters.

Joe Biden i-a făcut și ”profilul” lui Vladimir Putin, criticându-l pe acesta pentru deciziile luate și spunând că liderul de la Kremlin se confruntă cu o ”problemă reală” care îl transformă într-un adversar și mai periculos.

”(n.red. – Vladimir Putin) are o problemă reală, este la conducerea unei economii care are arme nucleare şi puţuri cu petrol şi nimic altceva. Aceasta îl face şi mai periculos, în opinia mea”, a menţionat Joe Biden.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
O NOUĂ TAXĂ obligatorie. Intră în vigoare de astăzi, 25 APRILIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția