Klaus Iohannis a semnat decretul de PENSIONARE a chestorului Liviu Vasilescu, șeful Direcției Generale Anticorupție din MAI

Klaus Iohannis a semnat decretul de PENSIONARE a chestorului Liviu Vasilescu, șeful Direcției Generale Anticorupție din MAI
Klaus Iohannis a semnat decretul de pensionare a chestorului Liviu Vasilescu
Publicat: 25/08/2023, 12:32
Actualizat: 25/08/2023, 12:36

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul pentru încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului șef de poliție Liviu Vasilescu, șeful Direcției Generale Anticorupție (DGA) din Ministerul Afacerilor Interne.

Liviu Vasilescu – în vârstă de 56 de ani, polițist din anul 1991 – era împuternicit Director General al Direcției Generale Anticorupție.

”Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri, 25 august 2023, următoarele decrete:

  • Decret privind încetarea raporturilor de serviciu ale domnului chestor șef de poliție Vasilescu Liviu din Ministerul Afacerilor Interne;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Colțan Maria la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caransebeș, având gradul profesional corespunzător parchetului de pe lângă curte de apel – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a doamnei Ilie Ana-Maria la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București – pensionare;
  • Decret privind eliberarea din funcția de procuror a domnului Gabor Bogdan la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureș, având gradul profesional corespunzător Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – pensionare”, s-a precizat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Sindicatul polițiștilor, acuzații la adresa lui Liviu Vasilescu

La o zi după ce un ofițer DGA din Olt a avut un conflict cu un judecător de la Înalta Curte, șeful DGA – Liviu Vasilescu – l-a chemat pe ofițer în biroul său, l-a trimis la psiholog și apoi la judecător să-i prezinte scuze. În urma celor relatate de acesta, sindicatul poliţiştilor l-a acuzat pe Liviu Vasilescu, de ”metehne securiste”.

DGA a admis că a fost a primită o sesizare, dar a transmis că ofiţerului doar i-au fost solicitate ”lămuriri” şi că faţă de acesta nu au fost luate măsuri.

Judecătorul Alin Sorin Nicolescu, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a admis, referindu-se la acuzaţiile formulate la adresa sa de către ofiţerul de la Serviciul Teritorial Olt al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) că a sunat la DGA pentru a reclama atitudinea avută de acesta în timpul unui examen de licenţă la care magistratul era supraveghetor, dar spune că a avut doar ”o discuţie informală” cu şeful DGA, Liviu Vasilescu şi că ar fi trebuit să facă reclamaţie scrisă pe numele tânărului ofiţer pentru comportamentul acestuia din timpul examenului.

Liviu Vasilescu a fost șeful Poliției Române

Chestorul Liviu Vasilescu a fost numit la conducerea Direcției Generale Anticorupție în luna mai a anului 2021, de ministrul Lucian Bode.

Anterior, el fusese șef al Poliției Române, funcție din care și-a dat demisia după ce în spațiul public au apărut imagini cu el negociind cu clanul Duduianu desfășurarea înmormântării interlopului Emi Pian. Acesta a susținut, însă, că nu a existat o negociere cu familia lui Emi Pian.

”Aveam informații că urmau să vină mulți din zona familiei și nu numai și am apelat la elementul-surpriză. Să devansăm ora înmormântării pentru ca tot ce pregătiseră ei să nu mai aibă loc. Am vrut să evităm să iasă scandal în stradă și îmbolnăviri.

Noaptea am trimis un mesaj ca un reprezentant al familiei să vină ca să i să transmită că înmormântarea trebuie să înceapă la ora 08.00, că nu putem permite să avem aglomerare de persoane, să iasă poate lupte de stradă, scandal și mai ales transmiterea virusului. Iar rezultat este că nu am avut nici scandal și nici nu am avut îmbolnăviri în masă”, a afirmat Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române. (alte detalii AICI)

”Întâlnirea de taină” dintre șefii Poliției Române și rudele interlopului Pian

În noaptea de 8 spre 9 august, o ”întâlnire de taină” între șefii Poliției Române și rudele interlopului Emi Pian – chiar înaintea înmormântării acestuia – a ridicat numeroase semne de întrebare referitoare la ”relațiile” controversate stabilite între ”nume grele” din Poliția Română și clanurile interlope care fac legea în București.

Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”

Klaus Iohannis

După ce președintele Klaus Iohannis a solicitat conducerii MAI explicații referitoare la controversata întâlnire nocturnă dintre șefi ai Poliției Române și membri ai clanului Duduianu, Bogdan Despescu (secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne) și Liviu Vasilescu (șeful Poliției Române), au făcut declarații referitoare la „scandalul momentului”. Citește AICI principalele declarații ale celor doi!


Citește și:

Robert Cazanciuc, vicepreședintele Senatului: ”Autorul tragediei de la 2 Mai nu va scăpa de închisoare după ce va fi condamnat DEFINITIV”

Cazul Alexandrei Ivanov, TÂNĂRA ÎNSĂRCINATĂ care a murit la maternitatea din Botoșani, preluat de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Suceava

Alexei Navalnîi, despre ”maimuța cu grenadă” de la Kremlin: ”Putin a creat o bandă, a înarmat gașca, a desființat gașca, a ucis liderii”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov, mesaj după moartea lui Prigojin: ”Ori nu vedea, ori nu voia să vadă imaginea de ansamblu”

Alex Florența, procurorul general al României, declanșează ”revoluția” în Parchetul General

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Avertisment după ce o dansatoare a murit sufocată în timp ce avea relații intime cu...
Din ce face bani presupusul iubit al Simonei Halep? Are 57 de ani şi o...
Prima reacție milionarului Dorin Mateiu, bărbatul de 57 de ani care s-ar iubi cu Simona...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un bărbat dispărut fără urmă în 1998 a fost găsit sechestrat în grajdul vecinului său
Se iubește cu Simona Halep!? 'Regele mezelurilor' din România rupe tăcerea, după ce s-a detonat...
DUREROS! Semnele cu care a rămas Oana Lis după CANCERUL DE PIELE
Reparaţiile auto, mai scumpe şi cu 20%. La o lucrare de 15.000 de lei, 5.500-6.000...
El este bărbatul ucis cu sânge rece în Crângași! Cei doi ucigași l-au snopit în...
Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Cât costă cel mai ieftin Duster 2024? Mai e SUV-ul MULT-IUBIT de români?
Volkswagen renunţă la planul de a trece la maşini complet electrice. Gigantul german este surprins...
Descoperire IMPORTANTĂ făcută de astronomii din ROMÂNIA! Este de valoare mondială
Buletinul și permisul se SCHIMBĂ complet. Este o premieră în România
Cine a câștigat marele trofeu Chefi la cuțite! La cine a mers trofeul și cine...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Andreea Tonciu, dezvăluiri neașteptate despre mama sa! Ce pedepse primea diva când era mică: „Nu...
"M-am trezit chemată la criminalistică, înțelegeți ce spun?". Claudia Pătrășcanu reacționează după ce fosta ei...
BANCUL ZILEI. Bulă e cu o tipă în pat. Gagica: - Bulă, ai un clopoțel...
Cât vor cheltuii fanii lui Taylor Swift ca să o vadă în concert în Marea...
×