BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)

BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)
BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)
Publicat: 27/08/2020, 14:30
Actualizat: 27/08/2020, 16:11

În noaptea de 8 spre 9 august, o ”întâlnire de taină” între șefii Poliției Române și rudele interlopului Emi Pian – chiar înaintea înmormântării acestuia – a ridicat numeroase semne de întrebare referitoare la ”relațiile” controversate stabilite între ”nume grele” din Poliția Română și clanurile interlope care fac legea în București – vezi clanul Duduianu, spre exemplu – și nu numai.

Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a spus Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă susținute, ieri, la Palatul Cotroceni.

Liviu Vasilescu și Bogdan Despescu, declarații la sediul MAI în ”scandalul momentului” – întâlnirea dintre șefii Poliției și membri ai clanului Duduianu | LIVE TEXT

După ce președintele Klaus Iohannis a solicitat conducerii MAI explicații referitoare la controversata întâlnire nocturnă dintre șefi ai Poliției Române și membri ai clanului Duduianu, Bogdan Despescu și Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, fac declarații referitoare la ”scandalul momentului”.

Bogdan Despescu: ”Exista riscul producerii unor acte de violență”

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a recunoscut că șefii instituției s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, cu o zi înainte de înmormântarea lui Emi Pian. Exista riscul producerii unor acte de violență la funeralii și, nu în ultimul rând, exista și pericolul răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Bogdan Despescu a dezvăluit și că s-au purtat discuții pentru ”devansarea funeraliilor” interlopului ucis.

 • Exista riscul producerii unor acte de violență la înmormântarea lui Emi Pian. 
 • Această situație putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare.
 • Sâmbătă, 8 august, nu am putut desfășura, din nefericire, activitățile programate. Am solicitat devansarea funeralilor. Am cerut sprijin reprezentanților Bisericii.
 • Aceasta era cea mai eficientă soluție legală. Nu fugim de responsabilitate.
 • Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană.
 • Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat.
 • În săptămâna respectivă, structurile MAI au organizat la nivel național mai multe acțiuni pentru descurajarea escaladării conflictului. Nu fugim de responsabilitate. Aceste acțiuni mediatizate au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității.

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române: ”Acum nu avem alte victime, nu am negociat siguranța cetățeanului”

Șeful Poliției Române a declarat că această întrevedere nocturnă cu membri ai clanului Duduianu a fost necesară deorece sănătatea și liniștea cetățenilor sunt prioritare. Demersul ”a fost absolut legal”, a mai declarat Liviu Vasilescu.

 • A fost vorba despre o operațiune oficială a Poliției. Operațiunea, contestată de mulți, a dus la un rezultat bun. Acum nu avem alte victime.
 • Sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei au cântărit mai mult decât faptul că, ulterior, acțiunea mea ar fi putut fi interpretată greșit.
 • Am făcut un demers care era absolut legal, fără a escalada lucrurile, cu eficiență maximă, pentru scopul de a proteja populația.
 • Noi, polițiștii, avem de a face în fiecare zi cu oameni certați cu legea, cu potențiale pericole. Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, convingerea și forța graduală, nu direct pistolul.
 • Nu am negociat siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului.

Unul dintre frații lui Emi Pian: ”Întrevederea, organizată la propunerea autorităților”

La scurt timp înmormântarea lui Florin Mototolea, alias Emi Pian, unul dintre frații acestuia – cunoscut în lumea interlopă sub numele de Elvis  -”dezvăluia” că, între șefii Poliției și rudele sale ar fi avut loc o întâlnire secretă, organizată la propunerea autorităților.

Elvis, a explicat că șefii din Poliție i-ar fi rugat să grăbească înhumarea lui Emi Pian și să-l îngroape de la prima oră, pentru a evita aglomerarea cimitirului și implicit încălcarea legii.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian – în vârstă de 39 de ani – a fost înjunghiat mortal într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. Moartea acestuia a fost pe punctul de a declanșa un război între clanurile interlope, iar poliția l-a reținut pe principalul suspect, membru al clanului Rinu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum a reușit un bărbat să stea gratis timp de 5 ani într-un hotel celebru...
Imagini înfiorătoare de la priveghiul Mirelei, femeia găsită moartă lângă A1. Ce decizie a luat...
FOTO. Manechinul arată fabulos, dar face pușcărie pentru că a mințit că e gravidă!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Delir după delir la televiziunea rusă: „Trebuie să-i facem pe europeni să înțeleagă că pot...
ADIO, RCS RDS! Digi dispare din luna mai. Anunţul oficial a fost făcut
Cauza morții lui Akebono Taro, primul campion de sumo. Terifiant ce i-au descoperit medicii!
Crima din Dâmboviţa. Ce le-a mărturisit suspectul turc anchetatorilor despre noaptea în care a ucis-o...
Cu ce s-ar ocupa bărbatul suspectat că ar fi omorât-o pe Mirela, femeia găsită fără...
Cum poate un pensionar să ajungă la suma de 6.100 de lei pe lună, după...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Mașină prinsă de radar, însă șoferul nu poate fi identificat. Cine plătește amenda?
Iranul a sechestrat un cargobot în Strâmtoarea Ormuz
Cel mai VIZIONAR inventator al secolului face O PREDICȚIE uluitoare
Lege nouă pentru șoferii din România. Noi reguli privind permisul de conducere
Produsele de curățenie care nu trebuie amestecate. Riscurile sunt mari
O femeie a văzut că „porțile iadului” par să se deschidă chiar în curtea casei...
Mărturii pline de durere! Ce a declarat fata unui pacient, care ar fi murit la...
Roberta, invitată de Robi în Camera Roșie. De ce crede acesta că ea se joacă...
"Uşa era închisă". Detalii cutremurătoare despre crima din județul Alba. Cum a scăpat nepoata bărbatului...
BANCUL ZILEI. Ce-i spune Bulă soției după noaptea nunții: Din câte văd, dragă, eu...
Care a fost verdictul după cel mai mare proces de fraudă din Vietnam