BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)

BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)
BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)
Publicat: 27/08/2020, 14:30
Actualizat: 27/08/2020, 16:11

În noaptea de 8 spre 9 august, o ”întâlnire de taină” între șefii Poliției Române și rudele interlopului Emi Pian – chiar înaintea înmormântării acestuia – a ridicat numeroase semne de întrebare referitoare la ”relațiile” controversate stabilite între ”nume grele” din Poliția Română și clanurile interlope care fac legea în București – vezi clanul Duduianu, spre exemplu – și nu numai.

Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a spus Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă susținute, ieri, la Palatul Cotroceni.

Liviu Vasilescu și Bogdan Despescu, declarații la sediul MAI în ”scandalul momentului” – întâlnirea dintre șefii Poliției și membri ai clanului Duduianu | LIVE TEXT

După ce președintele Klaus Iohannis a solicitat conducerii MAI explicații referitoare la controversata întâlnire nocturnă dintre șefi ai Poliției Române și membri ai clanului Duduianu, Bogdan Despescu și Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, fac declarații referitoare la ”scandalul momentului”.

Bogdan Despescu: ”Exista riscul producerii unor acte de violență”

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a recunoscut că șefii instituției s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, cu o zi înainte de înmormântarea lui Emi Pian. Exista riscul producerii unor acte de violență la funeralii și, nu în ultimul rând, exista și pericolul răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Bogdan Despescu a dezvăluit și că s-au purtat discuții pentru ”devansarea funeraliilor” interlopului ucis.

 • Exista riscul producerii unor acte de violență la înmormântarea lui Emi Pian. 
 • Această situație putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare.
 • Sâmbătă, 8 august, nu am putut desfășura, din nefericire, activitățile programate. Am solicitat devansarea funeralilor. Am cerut sprijin reprezentanților Bisericii.
 • Aceasta era cea mai eficientă soluție legală. Nu fugim de responsabilitate.
 • Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană.
 • Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat.
 • În săptămâna respectivă, structurile MAI au organizat la nivel național mai multe acțiuni pentru descurajarea escaladării conflictului. Nu fugim de responsabilitate. Aceste acțiuni mediatizate au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității.

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române: ”Acum nu avem alte victime, nu am negociat siguranța cetățeanului”

Șeful Poliției Române a declarat că această întrevedere nocturnă cu membri ai clanului Duduianu a fost necesară deorece sănătatea și liniștea cetățenilor sunt prioritare. Demersul ”a fost absolut legal”, a mai declarat Liviu Vasilescu.

 • A fost vorba despre o operațiune oficială a Poliției. Operațiunea, contestată de mulți, a dus la un rezultat bun. Acum nu avem alte victime.
 • Sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei au cântărit mai mult decât faptul că, ulterior, acțiunea mea ar fi putut fi interpretată greșit.
 • Am făcut un demers care era absolut legal, fără a escalada lucrurile, cu eficiență maximă, pentru scopul de a proteja populația.
 • Noi, polițiștii, avem de a face în fiecare zi cu oameni certați cu legea, cu potențiale pericole. Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, convingerea și forța graduală, nu direct pistolul.
 • Nu am negociat siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului.

Unul dintre frații lui Emi Pian: ”Întrevederea, organizată la propunerea autorităților”

La scurt timp înmormântarea lui Florin Mototolea, alias Emi Pian, unul dintre frații acestuia – cunoscut în lumea interlopă sub numele de Elvis  -”dezvăluia” că, între șefii Poliției și rudele sale ar fi avut loc o întâlnire secretă, organizată la propunerea autorităților.

Elvis, a explicat că șefii din Poliție i-ar fi rugat să grăbească înhumarea lui Emi Pian și să-l îngroape de la prima oră, pentru a evita aglomerarea cimitirului și implicit încălcarea legii.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian – în vârstă de 39 de ani – a fost înjunghiat mortal într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. Moartea acestuia a fost pe punctul de a declanșa un război între clanurile interlope, iar poliția l-a reținut pe principalul suspect, membru al clanului Rinu.

Marian Iancu a ajuns într-o stare deplorabilă: ”E terminat, de-abia mai merge”. Ultimele informaţii despre...
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
FOTO. Nume grele din fotbal în istoricul amoros al Laurei Giurcanu. Cu cine s-a iubit...
Semnale de alarmă într-o relație: lipsa certurilor între parteneri e un semn rău
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
A fost lansat primul studiu arheologic al oamenilor în spaţiu. Cercetătorii vor analiza cum trăieşte...
Metoda de furt care face ravagii. Cu o simplă monedă, HOȚII iau tot din MAȘINĂ
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
Bill Gates avertizează că următoarea pandemie „va fi mai mortală decât COVID”
Veste-şoc pentru fanii Survivor! Emisiunea care a fost scoasă din grilă, după doar 3 zile
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Teodor Niță și Octavian Berceanu, în prima linie a bătăliei cu mafia deșeurilor! VIDEO
Cei mai buni actori, aflați în viață, care nu au primit încă un Oscar
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Dispar centralele termice de apartament! A apărut ceva nou. Cu ce vor fi înlocuite
Lovitură pentru cei cu două doze de Pfizer! Ce s-a descoperit în plasma recoltată
Este oficial: Toţi românii pot primi o zi liberă suplimentară de la angajator. Ce trebuie...
Care este şcoala pe care dacă o faci în România ai cele mai mari şanse...