BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)

Redactor:
Adrian Nicolae
BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)
BREAKING NEWS. Informații în premieră despre întâlnirea dintre șefii Poliției și membrii clanului Duduianu! Cine a participat la discuțiile nocturne + motivul întâlnirii (LIVE TEXT)

În noaptea de 8 spre 9 august, o ”întâlnire de taină” între șefii Poliției Române și rudele interlopului Emi Pian – chiar înaintea înmormântării acestuia – a ridicat numeroase semne de întrebare referitoare la ”relațiile” controversate stabilite între ”nume grele” din Poliția Română și clanurile interlope care fac legea în București – vezi clanul Duduianu, spre exemplu – și nu numai.

Am cerut explicații ministrului de Interne cu mult timp înainte să se publice aceste lucruri. Am primit explicațiile, dar nu cred că e rolul meu să explic în detaliu ce s-a întâmplat acolo. Consider că este nevoie de explicații clare, publice din partea șefilor din Ministerul Afacerilor Interne. Le voi solicita să vă explice public despre ce a fost vorba”, a spus Klaus Iohannis în timpul conferinței de presă susținute, ieri, la Palatul Cotroceni.

Liviu Vasilescu și Bogdan Despescu, declarații la sediul MAI în ”scandalul momentului” – întâlnirea dintre șefii Poliției și membri ai clanului Duduianu | LIVE TEXT

După ce președintele Klaus Iohannis a solicitat conducerii MAI explicații referitoare la controversata întâlnire nocturnă dintre șefi ai Poliției Române și membri ai clanului Duduianu, Bogdan Despescu și Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, fac declarații referitoare la ”scandalul momentului”.

Bogdan Despescu: ”Exista riscul producerii unor acte de violență”

Bogdan Despescu, secretar de stat în MAI, a recunoscut că șefii instituției s-au întâlnit cu membri ai clanului Duduianu, cu o zi înainte de înmormântarea lui Emi Pian. Exista riscul producerii unor acte de violență la funeralii și, nu în ultimul rând, exista și pericolul răspândirii infecției cu noul coronavirus.

Bogdan Despescu a dezvăluit și că s-au purtat discuții pentru ”devansarea funeraliilor” interlopului ucis.

 • Exista riscul producerii unor acte de violență la înmormântarea lui Emi Pian. 
 • Această situație putea să conducă la răspândirea infecției cu noul coronavirus, prin încălcarea normelor sanitare.
 • Sâmbătă, 8 august, nu am putut desfășura, din nefericire, activitățile programate. Am solicitat devansarea funeralilor. Am cerut sprijin reprezentanților Bisericii.
 • Aceasta era cea mai eficientă soluție legală. Nu fugim de responsabilitate.
 • Poliția Română nu a negociat siguranța cetățenilor cu nicio persoană.
 • Modul în care ne-am îndeplinit acțiunea a fost asumat.
 • În săptămâna respectivă, structurile MAI au organizat la nivel național mai multe acțiuni pentru descurajarea escaladării conflictului. Nu fugim de responsabilitate. Aceste acțiuni mediatizate au arătat implicarea noastră în activitățile de combatere a criminalității.

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române: ”Acum nu avem alte victime, nu am negociat siguranța cetățeanului”

Șeful Poliției Române a declarat că această întrevedere nocturnă cu membri ai clanului Duduianu a fost necesară deorece sănătatea și liniștea cetățenilor sunt prioritare. Demersul ”a fost absolut legal”, a mai declarat Liviu Vasilescu.

 • A fost vorba despre o operațiune oficială a Poliției. Operațiunea, contestată de mulți, a dus la un rezultat bun. Acum nu avem alte victime.
 • Sănătatea și liniștea locuitorilor Capitalei au cântărit mai mult decât faptul că, ulterior, acțiunea mea ar fi putut fi interpretată greșit.
 • Am făcut un demers care era absolut legal, fără a escalada lucrurile, cu eficiență maximă, pentru scopul de a proteja populația.
 • Noi, polițiștii, avem de a face în fiecare zi cu oameni certați cu legea, cu potențiale pericole. Primele arme pe care le folosim sunt prevenirea, convingerea și forța graduală, nu direct pistolul.
 • Nu am negociat siguranța cetățeanului și demnitatea polițistului.

Unul dintre frații lui Emi Pian: ”Întrevederea, organizată la propunerea autorităților”

La scurt timp înmormântarea lui Florin Mototolea, alias Emi Pian, unul dintre frații acestuia – cunoscut în lumea interlopă sub numele de Elvis  -”dezvăluia” că, între șefii Poliției și rudele sale ar fi avut loc o întâlnire secretă, organizată la propunerea autorităților.

Elvis, a explicat că șefii din Poliție i-ar fi rugat să grăbească înhumarea lui Emi Pian și să-l îngroape de la prima oră, pentru a evita aglomerarea cimitirului și implicit încălcarea legii.

Liderul clanului Duduianu, Florin Mototolea, zis Emi Pian – în vârstă de 39 de ani – a fost înjunghiat mortal într-un conflict izbucnit în timpul unei partide de barbut. Moartea acestuia a fost pe punctul de a declanșa un război între clanurile interlope, iar poliția l-a reținut pe principalul suspect, membru al clanului Rinu.

Tânăra cunoscută a murit misterios! A fost găsită într-o prăpastie după ce a dat un...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
FOTO. Inna, topless în vacanță! Cum s-a pozat cântăreața în apă
Bărbatul de 50 de ani cu care se căsătorește fiica lui VADIM TUDOR! Toată lumea...
Dennis Man a fost vândut ACUM de Gigi Becali! `Am acceptat oferta` Unde va juca...
Legea a fost admisă. Cine sunt românii care pot ieşi mai devreme cu 15 ani...
Medicii veterinari atrag atenţia. Ivermectina nu se foloseşte pentru tratarea coronavirusului, ci „pentru afecţiuni interne...
BANCUL ZILEI – Filme XXX cu nevasta
Câinele lui Dorian Popa câștigă 200.000€ pe an: „Prețurile sunt fără TVA. Vreau să fac...
ULTIMA ORĂ. Doliu uriaș în showbiz-ul din România. Vedeta a fost găsită moartă
Viață de bogătan! Ion Țiriac a uitat 2 Ferrari-uri într-un garaj din München. Ce s-a...
Unul dintre cele mai bine păzite SECRETE înainte de 1989: data reală a naşterii lui...
Despre Mălina Olinescu se știa că s-a sinucis, dar acum s-a aflat adevărul! Mărturie BOMBĂ,...
Am prins-o înfulecând prăjituri după ce a slăbit 40 de kg. Ce vedetă din România...
Ce s-a întâmplat cu Brandi Passante după „Războiul Depozitelor”
NOI RESTRICŢII la graniţa României: Anunţ BOMBĂ de ultimă oră
Mădălina Ghenea, apariție senzuală într-o rochie mulată. Fanii au reacționat: Sophia Loren are o urmașă
Este oficial: Categoria de salariaţi care va putea ieşi la pensie la 57 de ani....
Catastrofă la graniţa cu România: Oraşe întregi părăsite, obloanele trase, lacăte la uşi. Ţara vecină...
ȘOC!Trebuie să ne pregătim pentru un CUTREMUR devastator. Se anunță un DEZASTRU total pentru România!
Inchide