Klaus Iohannis, mesaj după CUTREMURUL DEVASTATOR din Turcia: ”România este solidară cu cei afectaţi de această tragedie”

Klaus Iohannis, mesaj după CUTREMURUL DEVASTATOR din Turcia: ”România este solidară cu cei afectaţi de această tragedie”
Klaus Iohannis / Sursa foto: Administrația Prezidențială
Publicat: 06/02/2023, 11:42
Actualizat: 06/02/2023, 11:45

Klaus Iohannis a transmis un mesaj de condoleanţe după cutremurul devastator din Turcia, care a luat viețile a sute de oameni. Președintele României arată că țara noastră este solidară cu Turcia în aceste momente cumplite și transmite condolențe familiilor victimelor. 

”Gândurile noastre se îndreaptă către victimele şi familiile acestora după cutremurul devastator care a lovit Turcia şi Siria. Transmit sincere condoleanţe din partea României familiilor victimelor şi însănătoşire grabnică persoanelor rănite. România este solidară cu cei afectaţi de această tragedie”, a scris Klaus Iohannis pe Twitter.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit Turcia și Siria

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit  Turcia și Siria. Seismul a avut epicentrul în orașul Pazarcik, în provincia Kahramanmaras, la aproximativ 20 de mile de Gaziantep, la o adâncime de 11 kilometri.

Cel puțin 18 replici cu magnitudinea peste 4 au fost înregistrate după ce un cutremur puternic a lovit luni dimineață sudul Turciei, potrivit Serviciului Geologic al Statelor Unite (USGS).

USGS a precizat că a înregistrat șapte cutremure cu magnitudinea de peste 5.

Cea mai puternică replică de până acum a fost înregistrată la doar 11 minute după primul cutremur și a avut o magnitudine de 6,7, a precizat USGS.

Experții spun că este probabil ca replicile puternice să continue în orele și chiar în zilele următoare după un cutremur atât de puternic precum cel pe care l-a suferit Turcia luni dimineață, potrivit CNN.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase