Lavrov: Rusia nu e curată ca lacrima și nu ne este rușine să arătăm cine suntem / Nu am invadat Ucraina!

Lavrov: Rusia nu e curată ca lacrima și nu ne este rușine să arătăm cine suntem / Nu am invadat Ucraina!
Publicat: 17/06/2022, 08:28

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat, joi, într-un inteviu pentru BBC, că Rusia nu a invadat Ucraina, ci a declanșat o operațiune specială.

„Nu am invadat Ucraina. Am declarat o operațiune militară specială pentru că nu aveam absolut nicio altă modalitate de a explica Occidentului că tragerea Ucrainei spre NATO a fost un act criminal”, a avertizat Lavrov.

Realizatorul BBC l-a provocat pe Lavrov cu privire la ororile de la Cernigău, unde au murit copii și adulți, care au stat în subsoluri, iar Lavrov a replicat: „Este un mare păcat, dar diplomații internațional, inclusiv Înaltul Comisar al ONU pentru Drepturile Omului, Secretarul General al ONU și alți reprezentanți ai ONU, sunt supuși presiunii din Occident. Și de foarte multe ori sunt supuși fiind folosiți pentru a amplifica fake news răspândite de Occident”.

„Rusia nu este foarte curată. Rusia este ceea ce este. Și nu ne este rușine să arătăm cine suntem”, a mai spus Lavrov, potrivit adevărul.ro.

Întrebat de condamnarea la moarte a celor doi cetățeni englezi de către separatiștii pro-ruși și despre faptul că în ochii vestului Rusia este responsabilă pentru ei, Lavrov a răspuns:

„Nu mă interesează deloc ochii Occidentului. Mă interesează doar dreptul internațional. Potrivit dreptului internațional, mercenarii nu sunt recunoscuți ca fiind combatanți”

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase