Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Ne gândim să închidem un centru de AstraZeneca, lumea nu mai vrea să se vaccineze

Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Ne gândim să închidem un centru de AstraZeneca, lumea nu mai vrea să se vaccineze
Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei: Ne gândim să închidem un centru de AstraZeneca, lumea nu mai vrea să se vaccineze
Publicat: 20/04/2021, 17:44

Primarul oraşului Craiova Olguţa Vasilescu a declarat că autoritățile iau în calcul închiderea unui centru de vaccinare AstraZeneca. „Lumea nu mai vrea să se vaccineze cu AstraZeneca, a văzut tot felul de informaţii la televizor.”

Primarul Olguţa Vasilescu anunţă numărului persoane care se vaccinează cu AstraZeneca a scăzut foarte mult, iar autorităţile se gândesc să închidă un centru din Craiova care utilizează acest ser.

Ne gândim să închidem un centru AstraZeneca, lumea nu mai vrea să se vaccineze cu AstraZeneca, a văzut tot felul de informaţii la televizor. Oamenii sunt de înţeles”, a declarat Olguţa Vasilescu, la Digi 24.

Primarul Craiovei mai spune că vaccinarea reprezintă singura variantă pentru redeschiderea economiei. Campania de vaccinare trebuie să fie mai agresivă, este opinia primarului.

Economia nu va fi repornită dacă nu ne vaccinăm

„Totuşi, economia nu va fi repornită dacă nu ne vaccinăm. Campania trebuie să fie mult mai agresivă, dacă nu vaccinăm, economia nu se va deschide”, a precizat Vasilescu.

Din cauza interesului scăzut pentru vaccinare, autorităţile craiovene nu iau în calcul să deschidă un centru de vaccinare de tipul drive-thru. „Nu ne gândim să deschidem drive-thru, nu este nevoie”, a precizat Olguţa Vasilescu.

Valeriu Gheorghiță anunță modificări în ceea ce privește programarea pentru vaccinarea COVID-19. Când începe imunizarea în centrele mobile

Valeriu Gheorghiță, președintele CNCAV, a declarat în conferința de marți, conferință la care a participat și premierul Florin Cîțu, că vor fi implementate o serie de modificări în ceea ce privește programarea pentru vaccinarea împotriva COVID-19, inclusiv programarea direct în centrul de vaccinare, fără să fie necesarea crearea unui cont în platformă.

Totodată, Valeriu Gheorghiță mai spune că se ia în calcul vaccinarea în spitalele non-COVID a pacienților cronici. În plus, de mâine va începe activitatea de vaccinare prin centrele mobile, mai spune coordonatorul campaniei de vaccinare în conferința de presă de la Palatul Victoria.

Valeriu Gheorghiță: „Vaccinarea în spitalele non-COVID”

Un aspect important pe care îl avem în vedere în perioada următoare (…) este de a vaccina în spitalele de tip non-COVID în care sunt internaţi pacienţi de boli cronice. Putem să distribuim vaccinuri prin intermediul compartimentelor şi serviciilor epidemiologice, serviciilor de prevenire şi combatarea a infecţiilor asociate asistenţei medicale. Acolo se poate face recepţia acestor vaccinuri şi pacienţii sunt vaccinaţi pe perioada internării. Sigur, beneficiază de consiliere medicală, de supraveghere medicală adecvată. Noi credem că această posibilitate suplimentară va creşte accesul în mod deosebit al persoanelor vulnerabile la vaccinare”, a explicat medicul militar Valeriu Gheorghiță, într-o conferinţă de presă, la Palatul Victoria.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului