Tromboze la nivelul tuturor organele în cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca

Tromboze la nivelul tuturor organele în cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca
Tromboze la nivelul tuturor organele în cazul bărbatului din Târgu Jiu mort după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca! / Sursa FOTO: wikimedia.org
Publicat: 20/04/2021, 09:59
Actualizat: 20/04/2021, 10:29

Analizele în cazul bărbatului din Târgu Jiu care a murit după ce s-a vaccinat cu ser de la AstraZeneca au scos la iveală ceea ce s-a bănuit de la început. Raportul medicilor arată prezența masivă a trombozelor în numeroase organe interne, scrie Antena 3.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, din Târgu Jiu, județul Gorj, a decedat în 28 februarie, la numai o zi după ce s-a vaccinat cu AstraZeneca.

Cheaguri de sânge peste tot, de la creier la rinichi și chiar intestine!

Pacientul vaccinat cu AstraZeneca a avut cheaguri de sânge în tot corpul, de la nivelul creierului și până la plămâni, inimă, rinichi. Chiar și în intestine se formaseră tromboze, iar plămânii au fost cele mai afectate organe interne. Acum, medicii suspectează că bărbatul suferea de o pneumonie severă.

Specialiștii din Târgu Jiu refuză să pună un diagnostic clar. Ei susțin că nu sunt în măsură să decidă dacă trombozele au fost sau nu provocate de vaccinul AstraZeneca.

Nu s-au prelevat probe pentru analiza toxicologică

Raportul întocmit de medicii gorjeni a ajuns acum în mâinile anchetatorilor. Ei trebuie să stabilească eventuala relaţie de cauzalitate între deces şi vaccin. Cam greu, însă, să facă asta fără un răspuns clar din partea medicilor, care refuză să-și asume un astfel de punct de vedere.

În acest caz, procurorii vor decide ce alte probe mai pot fi prelevate și dacă sunt necesare. Cea mai importantă, analiza toxicologică, pică din start. După decesul bărbatului, nu au fost recoltate probe în vederea efectuării unor asemenea analize, iar acum este prea târziu pentru așa ceva.

Vaccinat cu ser dintr-un lot interzis!

Cazul bărbatului din Târgu Jiu, mort în 28 februarie, la o zi după administrarea primei doze de vaccin AstraZeneca, a șocat România. Despre el, apropiații susțin că nu avea afecțiuni preexistente. Însă, a fost vaccinat cu ser provenit din lotul ABV 2856, care era oprit de la utilizare în Italia. Ulterior, acest lot de vaccinuri a fost interzis și în România, dar numai pentru scurt timp, primind iar undă verde spre a fi folosit.

Narcis Stoian, șeful DSP Gorj, declara acum o lună că nu a fost stabilită nicio legătură de cauzalitate între deces și vaccinarea bărbatului. „În total, în Gorj au fost vaccinați din acest lot 1.083 de oameni. Nu au fost raportate niciun fel de reacții adverse. Bărbatul de 47 de ani a făcut infarct miocardic, a fost făcută necropsia. Nu există nicio legătură de cauzalitate între vaccin și deces”, era sigur pe el șeful DSP Gorj.

România nu oprește vaccinarea cu AstraZeneca

În pofida cazurilor apărute, autoritățile din România au decis să nu oprească vaccinarea cu serul produs de AstraZeneca! Decizia a venit imediat după anunțul Agenției Europene a Medicamentului. EMA a admis că există o legătură între apariția trombozelor și imunizarea cu AstraZeneca, chiar dacă numărul cazurilor este unul destul de mic! În Europa, imediat s-a dat alarma. Alte state au anunțat măsuri chiar de a doua zi după anunțul EMA. Însă, la nivelul Ministerului Sănătății din România s-a luat hotărârea de a continua vaccinarea cu AstraZeneca, fără niciun fel de restricții și pentru toate categoriile de vârstă! În România, puțin peste 400.000 de oameni s-au imunizat cu prima doză a vaccinului AstraZeneca.

Comitetul de evaluare a riscurilor de farmacovigilență (PRAC), din cadrul EMA, a ajuns la concluzia că imunizarea  cu AstraZeneca nu prezintă riscuri majore pentru sănătatea oamenilor. Însă, EMA admite că există o legătură între acest ser și problemele de coagulare a sângelui (tromboză) apărute la mai mulți pacienți care s-au vaccinat. „Riscurile sunt, totuși, foarte rare”, a insistat Sabine Straus, președintele PRAC.

O explicaţie plauzibilă pentru combinaţia de cheaguri de sânge şi număr scăzut de trombocite este un răspuns imun, care conduce la o afecţiune similară cu cea observată uneori la pacienţii trataţi cu heparină – poziția oficială a Agenției Europene a Medicamentului

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Dispare numerarul? Decizia finală UE pentru plata cu BANCNOTE
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 1,5 miliarde de oameni din întreaga lume trăiesc cu durere cronică