Lider AUR, acuzat de proxenetism: „Nu credeam sincer că în România cineva mai poate fi privat de libertate fără nicio probă”. Anca Cârcu, cunoscută pentru scandalurile cu Corneliu Vadim Tudor, încă speră că justiția o va declara nevinovată

Lider AUR, acuzat de proxenetism: „Nu credeam sincer că în România cineva mai poate fi privat de libertate fără nicio probă”. Anca Cârcu, cunoscută pentru scandalurile cu Corneliu Vadim Tudor, încă speră că justiția o va declara nevinovată
Lider AUR, acuzat de proxenetism: „Nu credeam sincer că în România cineva mai poate fi privat de libertate fără nicio probă”. Anca Cârcu, cunoscută pentru scandalurile cu Corneliu Vadim Tudor, încă speră că justiția o va declara nevinovată. Sursa foto: Facebook/Viorica Ancuta Carcu
Publicat: 06/03/2021, 12:16
Actualizat: 06/03/2021, 12:17

Viorica Ancuța Cârcu, lider AUR Bistrița-Năsăud, a fost arestată preventiv în dosarul în care este acuzată de proxenetism.

Arestarea acesteia a avut loc în cursul serii de vineri, iar anunțul a fost făcut de către IPJ Bistrița-Năsăud, informează Aleph News.

Astfel, Cârcu a fost reținută pentru 30 de zile, fiind acuzată de proxenetism.

„Poliţiştii din Bistriţa-Năsăud au pus în aplicare, vineri seară, un mandat de arestare preventivă emis pe numele unei femei de 38 de ani, acuzată de proxenetism. În această seară, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale- Compartimentul Urmăriri au pus în aplicare un mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile, emis în cursul acestei zile, de către Judecătoria Turda. Mandatul a fost emis pe numele unei femei de 38 de ani, din Rebrişoara, într-un dosar penal în care sunt efectuate cercetări pentru comiterea infracţiunii de proxenetism”, transmite IPJ Bistriţa -Năsăud.

Liderul AUR anunță că va contesta decizia

Pe pagina sa de Facebook, Viorica Ancuța Cârcu a declarat că a aflat că urmează să fie arestată, dar că va contesta decizia Judecătoriei.

„Am aflat cu stupoare că în după-masa asta a fost admisă propunerea de arestare făcută pe numele meu. Nu credeam sincer că în Statul de drept «românia» cineva mai poate fi privat de libertate fără nicio probă. Sper că în raport de mine nu s-a comis vreo eroare judiciară şi pur şi simplu am fost tratată la pachet cu ceilalţi inculpaţi, fiind cu toţii arestaţi fără nicio diferenţă. În câteva zile voi avea contestaţia în faţa Tribunalului Cluj, unde am înţeles că judecătorii sunt mai bine pregătiţi decât la judecătoria Câmpia Turzii. Îmi pun (încă) toată încrederea în justiţie că va face dreptate în cazul meu”, a scris Cârcu pe Facebook.

Am aflat cu stupoare ca in dupa-masa asta a fost admisa propunerea de arestare facuta pe numele meu. Nu credeam sincer…

Posted by Viorica Ancuta Carcu on Friday, March 5, 2021

Care sunt acuzațiile aduse Ancăi Cârcu?

Presa locală din Bistrița-Năsăud susține că femeia ar fi înlesnit practicarea prostituției de către două tinere într-un club pe care aceasta l-ar fi moștenit de la fratele ei.

Anca Cârcu, actualmente lider AUR, a fost membru PRM și a candidat pentru un loc de deputat din partea acestei formațiuni.

În trecut, ea a fost implicată într-un scandal cu fostul lider al PRM, Corneliu Vadim Tudor, pe care l-a acuzat de tentativă de viol.

La începutul lunii februarie, procurorii au făcut 16 percheziții în România (Cluj, Mureș, Argeș, Dolj, Suceava, Dâmbovița și Giurgiu) și alte șase percheziții în Spania (Tenerife și Madrid).

În Operațiunea Tean, în afara lotului de la Turda, mai există încă șase suspecți care urmează să fie arestați în Spania, printre care Sorin Alexoae și Robert Negoescu.

Proxeneții de la Turda, coordonați aparent de Mihai Moldovan și finul său, Flaviu Oltean, duceau fete din Turda și Câmpia Turzii la prostituție în Tenerife.

Potrivit anchetatorilor, Moldovan Mihai a facilitat activitatea de proxenetism, stabilind legătura dintre Gheorghe Săiceanu și Oltean Flaviu, ambii fini ai interlopului. Săiceanu era stabilind în Tenerife de circa 18 ani.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase