Liderul FSLI, mesaj de Ziua Educației: „Ne-am săturat de mesajele politicienilor! Ei au ca prioritate jocurile de culise”

Liderul FSLI, mesaj de Ziua Educației: „Ne-am săturat de mesajele politicienilor! Ei au ca prioritate jocurile de culise”
Sursa FOTO: wikimedia.org - Ilustrativ
Publicat: 05/10/2022, 11:04

Liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) Simion Hăncescu are miercuri, de Ziua Internațională a Educației, mesaje pentru cadrele didactice, elevi și părinți, lăudând eforturile acestora și criticând totodată în același timp situația din educație și politicienii care nu au făcut nimic pentru ca lucrurile să se schimbe în bine.

„Ne-am fi dorit să vă spunem astăzi că educaţia din România a devenit, în sfârşit, o prioritate naţională, dar nu putem să vă oferim acest “dar” nici măcar simbolic, pentru că în România în ultimii zeci de ani ni s-a demonstrat că singurele priorităţi ale politicienilor sunt jocurile de culise, transmite el învăţătorilor şi profesorilor. ”Şi vouă am fi vrut să vă oferim darul unui sistem educaţional mai primitor, performant şi modern. Statul a eşuat şi de această dată”, este mesajul pentru elevi, în timp ce părinţilor le mulţumeşte pentru sprijin şi le spune că avem o ţară în care ”cei care fac legile ne dau deja de prea mult timp exemplul încălcării lor”. ”Suntem cu toţii suprasaturaţi de declaraţiile celor care sunt în vârful ţării, care spun că au interesul ca şcolile din România să devină unele de top, că educaţia este o prioritate naţională”, afirmă Hăncescu.

„Nu putem să vă oferim acest „dar””

„Ziua Internaţională a Educaţiei este o sărbătoare a naţiunilor care înţeleg că sistemul de învăţământ este unica poartă către emanciparea, dezvoltarea şi consolidarea unui stat democratic. Fără educaţie nu putem reţine în memoria colectivă ceea ce istoria ne scrie în destin, aşa cum nici nu putem să ne imaginăm viitorul. Este ziua voastră, dragi colegi – personal didactic, didactic auxiliar şi nedidacticcare împreună transformaţi şcolile din România în a doua casă pentru milioane de copii şi tineri. Voi sunteţi cei care înţelegeţi mai bine ca oricine că valoarea unui popor stă, înainte de orice, în calitatea oamenilor şi în patrimoniul spiritual, lăsat moştenire din generaţii în generaţii”, afirmă liderul FSLI Simion hăncescu într-un comunicat transmis miercuri.

„Ne-am fi dorit să vă spunem astăzi că educaţia din România a devenit, în sfârşit, o prioritate naţională, că în curând toate problemele din sistem vor fi rezolvate, că veţi avea un statut respectat, salarii motivante, condiţii de lucru de ultimă generaţie şi uşi deschise către tot ceea ce înseamnă un învăţământ de calitate, de top, la nivel european şi mondial. Nu putem să vă oferim acest “dar” nici măcar simbolic, pentru că în România în ultimii zeci de ani ni s-a demonstrat că singurele priorităţi ale politicienilor sunt jocurile de culise, în interes personal sau pentru grupurile proprii de interese”, spune Hăncescu.

Mesaj pentru părinți

Liderul FSLI le transmite părinților că, fără ei, nimic nu ar fi fost posibil, în privința îmbunătățirii sistemului de educație.

„Credem că doar prin susţinerea reciprocă, prin puterea respectului, dar şi a implicării reale, putem să oferim Educaţiei de ziua ei dreptul

fundamental la viaţă, într-o ţară în care cei care fac legile ne dau deja de prea mult timp exemplul încălcării lor, nu al respectării lor. Suntem cu toţii suprasaturaţi de declaraţiile celor care sunt în vârful ţării, care spun că au interesul ca şcolile din România să devină unele de top, că educaţia este o prioritate naţională, că profesorii ar trebui să fie remuneraţi mai bine, iar elevii sprijiniţi şi încurajaţi să facă performanţă.

Încă aşteptăm să vedem când acestea vor fi puse în practică”, declară Simion Hăncescu.

„Cu ocazia Zilei Internaţionale a Educaţiei, Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ, vă urează tuturor La mulţi ani, în speranţa că vom transforma împreună sistemul de învăţământ românesc în cel pe care ni-l dorim cu toţii!”, conchide liderul FSLI.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase