LIVE | Război în Ucraina, ziua 127. Putin denunță „ambițiile imperiale” ale NATO / Ucraina rupe legăturile diplomatice cu Siria / Schimb de soldați cu Rusia

LIVE | Război în Ucraina, ziua 127. Putin denunță „ambițiile imperiale” ale NATO / Ucraina rupe legăturile diplomatice cu Siria / Schimb de soldați cu Rusia
Sursa foto: Profimedia/ Caracter ilustrativ
Publicat: 30/06/2022, 07:34

Liderul rus Vladimir Putin a denunțat, miercuri, „ambițiile imperiale” ale NATO, despre care a declarat că încearcă să-și afirme „hegemonia” prin conflictul din Ucraina. La rândul său, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat schimbul a 144 de soldați cu rusia. Acesta a anunțat totodată ruperea relațiilor diplomatice cu Siria, deoarece regimul de la Damasc a recunoscut independența republicilor separatiste proruse Donețk și Lugansk, susținute de Moscova încă din 2014.

UPDATE 7:00. Cele mai importante evenimente în războiul ruso-ucrainean

Ucraina rupe relațiile diplomatice cu Siria

Liderul ucrainean Zelenski a anunțat miercuri seară încetarea relațiilor diplomatice cu Siria, după ce regimul de la Damasc a recunoscut indepența Donețk și Lugansk.

De asemenea, Zelenski a afirmat că presiunea pentru sancțiuni împotriva Damascului va fi și mai mare de acum încolo.

Marea Britanie crește sprijinul militar pentru Kiev

Guvernul britanic a anunțat miercuri deblocarea a 1,16 miliarde de euro ajutor suplimentar pentru Ucraina.

Premierul Boris Johnson a declarat că Putin nu reușește să realizeze ceea ce dorește în Ucraina și a dovedit inutilitatea războiului, atacurile sale împotriva poporului ucrainean fiind tot mai barbare.

Putin denunță „ambițiile imperiale” ale NATO

Putin a denunțat, miercuri, „ambițiile imperiale” ale NATO, despre care a declarat că încearcă să își afirme „hegemonia” prin conflictul ucrainean.

Surprinzător, Putin a declarat că nu are nicio problemă cu o posibilă aderare a Finlandei și Suediei la NATO.

Zelenski confirmă schimbul a 144 de soldați cu Rusia. Cel mai în vârstă are 65 de ani, cel mai tânăr, 19 ani

95 de apărători ai Azovstal se întorc acasă, a declarat Zelenski. Kievul și Moscova au efectuat numeroase schimburi de prizonieri de la începutul invaziei ruse pe 24 februarie 2022.

Trezoreria SUA a deblocat un transfer de 1,3 miliarde dolari pentru Ucraina

Banii ajung la Ucraina prin intermediul Băncii Mondiale și fac parte dintr-un ajutor mai mare de 7,5 miliarde de dolari, oferit de SUA.

Miliardarul Richard Branson a vizitat Ucraina și a promis că va ajuta la reconstrucția țării

Zelenski a anunțat că Branson a vizitat Hostomel, unde a vorbit despre reconstrucția aeroportului și a legendarului „Mriya”, cel mai mare avion din lume, distrus de armata rusă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult