Ludovic Orban, despre alegerile interne în partid: Când condițiile epidemiologice o să ne permită, o să demarăm procesul de alegeri în PNL – VIDEO

Publicat: 17/05/2021, 13:12
Actualizat: 17/05/2021, 20:58

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al partidului, că s-a discutat inclusiv despre congresul și alegerile interne ce vor avea loc în PNL

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că Biroul Executiv al formațiunii liberale a luat luni o decizie prin care solicită filialelor județene să demareze campanii de susținere a vaccinării cetățenilor.

„Am discutat despre congres. Am spus ce spun din ianuarie. Când condițiile epidemiologice o să ne permită, o să demarăm procesul de alegeri în PNL. Conform prevederilor statutare, congres nu înseamnă doar alegeri la nivel național, ci sunt precedetate de alegeri în fiecare localitate, organizație locală, alegeri în fiecare județ, la fiecare filială județeană, apoi la capătul procesului se va desfășura congresul.

Voi propune la prima reuniune a Biroului Executiv proiectul de hotărâre. Biroul Executiv va înainta proiectul către Consiliul Național. Conform statutului, decizia de convocare a congresului și toate elementele statutare vor fi luate în Consiliu național ce va convocat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Ludovic Orban. Şi abia la capătul procesului de alegeri la nivel local şi judeţean, urmează să se deruleze Congresul”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Biroul Executiv al partidului a decis ca funcția de președinte al organizației Iași să fie preluată, interimar, de către deputatul Andrei Muraru.

Costel Alexe și Mihai Chirica s-au suspendat doar din funcțiile politice din PNL, nu și din cele administrative, de președinte al CJ Iași, și, respectiv, primar al municipiului Iași.

Ludovic Orban a vorbit despre PNRR

„Am discutat și de PNRR. Sunt reforme necesare, reforma pensiilor, digitalizarea, reforma în ce privește funcționarea sistemului fiscal, în domeniul justiției, în educație, toate aceste reforme fac parte din reformele incluse în programul de guvernare și vor fi realizate pentru că sunt necesare.

Asta este o discuție a premierului care a anunațat că va avea o discuție cu liderul PSD. Eu cred că PNRR este rodul unei consultări ample, care a fost făcută în societatea românească, consultare la care au participat actori importanți din societate, patronat, asociații profesionale, de grupuri reprezentative. PNRR nu poți să-l aprobi în Parlament, este în discuții, în negocieri.

Este complicat să facă obiectul unor dezbateri parlamentare. Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună legătura între dezbaterea PNRR și ratificarea tratatului Euroatom. Este necesară o majoritate calificată de două treimi. Îi invit pe toți parlamentarii că nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din UE, încercând să șantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare a tratatului. Comisia Europeană nu poate începe finanțarea în toate țările UE”.

Citește și: Florin Cîțu: România va depune un PNRR cu toată suma de 29,2 miliarde euro la Bruxelles

Ludovic Orban a anunţat că va candida pentru un nou mandat la alegerile interne din acest an, „cu o carte de vizită care este un argument puternic în faţa colegilor de partid”.

„Candidez cu o carte de vizită care este cunoscută de toţi colegii mei şi care este practic un argument puternic pentru a putea să mă prezint în faţa colegilor mei cu un proiect pe următorii patru ani de zile, care să permită PNL să realizeze pentru România tot ceea ce a promis”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău.

Ludovic Orban a vorbit despre întâlnirea care trebuia să aibă loc între premierul Florin Cîţu şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. „Aceasta este o discuţie a premierului care a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele PSD. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu cred că Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească”

„Reformele coaliției de guvernale sunt incluse în programul de guvernare, se derulează pentru că au făcut parte din formațiunile politice. Au mai apărut câteva elemente față de programul de guvernare, dar nu aș vrea să se înțeleagă că facem reforme pentru că ne cere Comisia Europeană”.

Liderul PNL a declarat luni că nu susține proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”

„Cred că strategia de vaccinare, care a fost stabilită de Guvern și care este implementată, trebuie să rămână în continuare strategia de vaccinare și ca atare nu am niciun fel de obligație de a susține un proiect de lege al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nu au discutat la nivel guvernamental și care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare care este stabilit la nivel guvernamental”, a spus liderul PNL.

Comisia de muncă a Senatului a acordat, săptămâna trecută, în unanimitate, raport favorabil propunerii legislative de modificare a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, astfel că persoanele pot beneficia la cerere de zi liberă atunci când se vaccinează, acelaşi drept putând fi acordat părintelui care îşi vaccinează copilul.

Marea gimnastă a ţării rupe tăcerea după Olimpiadă: "Am fost goală cu medicul peste mine....
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
FOTO. Gimnasta Larisa Iordache, imagini senzuale! Cum își expune trupul celebra campioană
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine e predispus la...
A mințit sau nu Bianca Drăgușanu? De câte ori a bătut-o, de fapt, Alex Bodi...
Simona Halep și Toni Iuruc au plecat în luna de miere! Destinația exotică aleasă de...
Horoscop SPECIAL! Se anunţă câştiguri COLOSALE pentru aceşti nativi
România va începe adminstarea dozei trei de vaccin COVID-19. Ce grupe de persoane vor avea...
Cele mai bune anvelope de iarnă în 2021 după distanța de frânare pe zăpadă
BANCUL ZILEI – Femeile apetisante și admiratorii exigenți
Discriminare în era Covid. O femeie a fost refuzată la gogoșerie pe motiv că era...
'Şi corpul cedează'. Ce s-a întâmplat cu Loredana Groza, după ce a luat COVID: 'Dragii...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Schimbare majoră privind alocațiile de stat în 2022. Posibile vești bune pentru milioane de copii
CINCI JUDECĂTORI de la CURTEA de APEL Constanța CERCETAȚI DISCIPLINAR de CSM
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A fost găsită moartă
MIHAI GÂDEA a rămas fără cuvinte! Ce i-a spus Loredana Groza în direct la Antena...
Poza care îl DĂRÂMĂ pe Dragnea. Întâlnirea secretă despre care nu scoate un cuvânt. Ponta...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Are doar 27 de ani şi o companie de 5 miliarde de dolari pe care...