Ludovic Orban, despre alegerile interne în partid: Când condițiile epidemiologice o să ne permită, o să demarăm procesul de alegeri în PNL – VIDEO

Publicat: 17/05/2021, 13:12
Actualizat: 17/05/2021, 20:58

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat luni, la finalul reuniunii Biroului Executiv al partidului, că s-a discutat inclusiv despre congresul și alegerile interne ce vor avea loc în PNL

Ludovic Orban, președintele PNL, a declarat că Biroul Executiv al formațiunii liberale a luat luni o decizie prin care solicită filialelor județene să demareze campanii de susținere a vaccinării cetățenilor.

„Am discutat despre congres. Am spus ce spun din ianuarie. Când condițiile epidemiologice o să ne permită, o să demarăm procesul de alegeri în PNL. Conform prevederilor statutare, congres nu înseamnă doar alegeri la nivel național, ci sunt precedetate de alegeri în fiecare localitate, organizație locală, alegeri în fiecare județ, la fiecare filială județeană, apoi la capătul procesului se va desfășura congresul.

Voi propune la prima reuniune a Biroului Executiv proiectul de hotărâre. Biroul Executiv va înainta proiectul către Consiliul Național. Conform statutului, decizia de convocare a congresului și toate elementele statutare vor fi luate în Consiliu național ce va convocat în cel mai scurt timp posibil”, a declarat Ludovic Orban. Şi abia la capătul procesului de alegeri la nivel local şi judeţean, urmează să se deruleze Congresul”.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat că Biroul Executiv al partidului a decis ca funcția de președinte al organizației Iași să fie preluată, interimar, de către deputatul Andrei Muraru.

Costel Alexe și Mihai Chirica s-au suspendat doar din funcțiile politice din PNL, nu și din cele administrative, de președinte al CJ Iași, și, respectiv, primar al municipiului Iași.

Ludovic Orban a vorbit despre PNRR

„Am discutat și de PNRR. Sunt reforme necesare, reforma pensiilor, digitalizarea, reforma în ce privește funcționarea sistemului fiscal, în domeniul justiției, în educație, toate aceste reforme fac parte din reformele incluse în programul de guvernare și vor fi realizate pentru că sunt necesare.

Asta este o discuție a premierului care a anunațat că va avea o discuție cu liderul PSD. Eu cred că PNRR este rodul unei consultări ample, care a fost făcută în societatea românească, consultare la care au participat actori importanți din societate, patronat, asociații profesionale, de grupuri reprezentative. PNRR nu poți să-l aprobi în Parlament, este în discuții, în negocieri.

Este complicat să facă obiectul unor dezbateri parlamentare. Nu înțeleg de ce PSD încearcă să pună legătura între dezbaterea PNRR și ratificarea tratatului Euroatom. Este necesară o majoritate calificată de două treimi. Îi invit pe toți parlamentarii că nu pot să-și bată joc de toți cetățenii din UE, încercând să șantajeze cu neparticiparea la votul de ratificare a tratatului. Comisia Europeană nu poate începe finanțarea în toate țările UE”.

Citește și: Florin Cîțu: România va depune un PNRR cu toată suma de 29,2 miliarde euro la Bruxelles

Ludovic Orban a anunţat că va candida pentru un nou mandat la alegerile interne din acest an, „cu o carte de vizită care este un argument puternic în faţa colegilor de partid”.

„Candidez cu o carte de vizită care este cunoscută de toţi colegii mei şi care este practic un argument puternic pentru a putea să mă prezint în faţa colegilor mei cu un proiect pe următorii patru ani de zile, care să permită PNL să realizeze pentru România tot ceea ce a promis”, a declarat, sâmbătă, Ludovic Orban, într-o conferinţă de presă susţinută la Zalău.

Ludovic Orban a vorbit despre întâlnirea care trebuia să aibă loc între premierul Florin Cîţu şi preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. „Aceasta este o discuţie a premierului care a anunţat că va avea o discuţie cu preşedintele PSD. În ceea ce mă priveşte pe mine, eu cred că Planul Naţional de Rezilienţă şi Recuperare este rodul unei consultări ample care a fost făcută în societatea românească”

„Reformele coaliției de guvernale sunt incluse în programul de guvernare, se derulează pentru că au făcut parte din formațiunile politice. Au mai apărut câteva elemente față de programul de guvernare, dar nu aș vrea să se înțeleagă că facem reforme pentru că ne cere Comisia Europeană”.

Liderul PNL a declarat luni că nu susține proiectul „O zi liberă pentru vaccinare”

„Cred că strategia de vaccinare, care a fost stabilită de Guvern și care este implementată, trebuie să rămână în continuare strategia de vaccinare și ca atare nu am niciun fel de obligație de a susține un proiect de lege al unor parteneri care nu au discutat cu noi, nu au discutat la nivel guvernamental și care, din punctul meu de vedere, excede cadrul strategiei de vaccinare care este stabilit la nivel guvernamental”, a spus liderul PNL.

Comisia de muncă a Senatului a acordat, săptămâna trecută, în unanimitate, raport favorabil propunerii legislative de modificare a Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei, astfel că persoanele pot beneficia la cerere de zi liberă atunci când se vaccinează, acelaşi drept putând fi acordat părintelui care îşi vaccinează copilul.

Inventatorul vaccinului anti-COVID a murit în condiţii misterioase! Descoperire frapantă despre vaccin
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
FOTO. Anna Lesko, o nouă apariție interzisă! Cum s-a afișat în fața fanilor: i-a căzut...
Serena Williams a fost surprinsă pe plajă, în costum de baie. Câte kilograme are sportiva
Andreea Mantea NU mai tace! Adevărul despre relatia cu Cristi Mitrea: „…câte BĂTĂI am îndurat,...
Ce avere îi lasă Prodanca lui Reghecampf! Ce se va întâmpla la partaj, după divorț
CAZ HALUCINANT în România! Un doctor a anunţat că NU mai consultă pacienţi nevaccinaţi. Poziţia...
Cabluri roase de şoareci în Bucureşti. Rozătoarele au întrerupt funcţionarea unor semafoare
BANCUL ZILEI – Darul iubitei și bikinii buclucași
Viitorul val de cancer din Europa. Avertismentul experților: „Rezultatul este o bombă cu ceas”
Motivul pentru care Reghe a băgat divorț. Ce i-a făcut Prodanca! Ea și Gigi Becali
AVERTISMENT lansat de președintele Micrososft: Există deja sistemul „O persoană, un dosar”
Vine URGIA. Alertă de cod roşu în Ilfov, Prahova şi Dâmboviţa. Capitala, sub cod portocaliu
Romică Țociu, petrecere de senzație pentru majoratul fetei. Cum s-au distrat cu zeci de invitați
Heidi Klum și-a arătat susținerea pentru Germania în „cel mai mic bikini”. Puține femei ar...
Se spală de Moșii de vară 2021? Ce spun, de fapt, tradiția străveche și preoții
BOMBA zilei în showbiz! De data asta, chiar e DESPĂRȚIRE: Eu nu suport așa ceva
Europa e în fața unui dezastru fără istoric. Realitatea ascunsă de frică
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Povestea tânărului din România care şi-a deschis prima afacere căutând-o pe Google. Acum face milioane...