VIDEO | Maia Sandu: ”Avem nevoie de ajutor să supraviețuim ca parte a lumii libere”

Publicat: 01 11. 2022, 13:53
Actualizat: 01 11. 2022, 14:14

This browser does not support the video element.

Maia Sandu a participat, alături de Klaus Iohannis și Nicolae Ciucă, la conferința ”Femeile parlamentar din România și promovarea egalității de gen ca angajament național”, organizată, marți, la Senat. După conferință, președintele Republicii Moldova a plecat spre Cotroceni pentru a purta discuții tête-à-tête cu președintele Iohannis.

Declarațiile Maiei Sandu din Parlamentul României au subliniat importanța sprijinului oferit Republicii Moldova de către țara noastră.

”România a știut să fie alături de noi, de câte ori a fost nevoie. (…) Știu cât de greu e să oferi ajutor atunci când e greu și în casa ta. (…) Din cauza războiului riscăm să rămânem fără electricitate și gaze în această iarnă. (…) Avem nevoie de ajutor să supraviețuim ca parte a lumii libere”, a declarat președintele Republicii Moldova la conferința de la București.

Nicolae Ciucă a transmis Maiei Sandu asigurări în ceea ce privește sprijinul Guvernului României față de Republica Moldova.

”La ultima întâlnire pe care am avut-o la Bruxelles, am solicitat să se înțeleagă situația dificilă a Republicii Moldova. Am cerut să se găsească acele forme de granturi prin care Republica Moldova să poată fi sprijinită în achiziția de energie și de gaze. Am înțeles foarte bine nevoia ca acele cote de export să fie ridicate și acel aspect legat de prețul la roaming pe care îl așteaptă toți cetățenii Moldovei. Ca atare, vă rog să vă bizuiți în continuare pe sprijinul Guvernului”, a declarat premierul României.

Nicolae Ciucă susține introducerea temporară a cotelor de gen

În cadrul aceleiași conferințe, premierul Nicolae Ciucă a vorbit și despre importanța reprezentării femeilor în politică și a punctat susținerea sa față de ”introducerea cel puțin temporară a cotelor de gen”.

Premierul României consideră că ”simpla prezență a femeilor la nivelul legislativului nu este suficientă”, fiind necesar un procent de 30, 40 % de reprezentativitate politică și instituțională.