Marius Manole, la podcast-ul lui Marius Tucă: „Oamenii vor să fim niște creaturi care nu mai există, crescute la pension. Teatrul nu e despre asta” | VIDEO

Publicat: 22 09. 2022, 12:57

This browser does not support the video element.

Invitat la podcastul „Viața mea e un roman”, moderat de Marius Tucă, cunoscutul actor Marius Manole a vorbit despre percepția pe care publicul o are față de actori.

El a povestit că, de foarte multe ori, cei care vin la teatru au așteptări nerealiste și atrage atenția că și actorii sunt oameni ca toți ceilalți, cu trăiri și cu suferințe proprii.

„Am ajuns și la nivelul ăsta la care facem meseria foarte conformist și să fie bine. Totuși, cred că artiștii sunt niște oameni care au niște căutări și care au niște lucruri și cărora ar trebui să li se îngăduie, de exemplu, dacă vezi un actor care pe scenă, într-o seară, are o cădere nervoasă, eu nu l-aș condamna. Adică toată lumea spune «măi, am dat un ban, am venit la teatru, păi da’ eu vin la spitalul de nebuni?». Da, într-un fel, la teatru când vii, vii la spitalul de nebuni. Pentru că niciun om normal nu se apucă să facă niște crize de nervi cu mii de oameni de față. Da, e o boală”, spune actorul.

Marius Manole: Actorii sunt oameni cu carne, cu suferințe

Marius Manole povestește și că, în cea mai recentă piesă a sa de teatru, folosește de două ori o înjurătură, motiv pentru care a primit nenumărate critici de la persoane care consideră că un asemenea limbaj nu are ce căuta pe scena unui teatru.

„Dar noi parcă prea vrem să fie totul bine și curat și în limitele bunului-simț. Adică în ultimul spectacol spun de două ori «du-te-n p**a mea». Mamă, de două ori într-un spectacol. Și am primit atâtea critici! «Domnul Manole, dar e posibil, pe scena teatrului». Bă, băiatule, dar ce, ăia sunt oameni cu carne, tu ce vii să vezi, niște flori care cresc într-o glastră? E despre oameni cu carne, cu suferințe. Tu când te enervezi, poate tu nu, dar cei mai mulți se enervează, mai scapă un cuvânt, oricât de bine crescut ai fi. Cred că există și profesori universitari care mai zic. Ei, oamenii vor să fim niște creaturi care nu mai există, crescute la pension. Teatrul nu e despre asta. Teatrul este despre oameni care sunt diferiți, cu mizerii, cu tot felul de lucruri, cu angoase, cu dezechilibre, cu vulgarități, cu poezie, așa sunt oamenii”, mai spune el.