Medicul Emilian Imbri: „Doctorii au simțit miros de ars. Am oprit tomograful”

Publicat: 30 01. 2021, 17:57
Actualizat: 06 04. 2021, 14:34
Florin Cîțu, contrazis de Emilian Imbri: „Eu aș spune că nu vom lăsa masca nici anul viitor...”

Medicul Emilian Imbri a făcut declarații despre supraîncărcarea instalațiilor electrice din majoritatea spitalelor, care nu fac față consumului necesar pentru a alimenta toată aparatura medicală. Un exemplu recent, dezvăluit de medicul Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș” din Capitală, arată deficiențele instalației electrice care, deși schimbată recent, nu a putut face față alimentării unui tomograf nou, așa că a fost nevoie de lucrări speciale.

Medicul Emilian Imbri: Doctorii au simțit miros de ars. Am oprit tomograful

„Încercăm să nu supraîncarcăm circuitele. Și zicem asta nu în ideea în care nu știm ce se întâmplă. S-au făcut controale, evaluări și s-au dat recomandări după (incendiul de la) Piatra Neamț și avem toate hârtiile care spun că în Spitalul „Victor Babeș”, deși este un spital vechi, avem circuitele care suportă consumatorii respectivi. Dar consumatori erau cei care funcționau în momentul evaluării, dar având nevoie și punând în funcțiune tomograful pe care l-am primit și care funcționează de câteva luni bune aici, doctorii au simțit miros de ars. Atunci am oprit tomograful. A stat două săptămâni oprit pentru că au venit echipe de specialiști și au constatat că e o supraîncărcare cu tomograful ăsta și am schimbat tabloul electric”, a spus dr. Emilian Imbri, managerul Spitalului „Victor Babeș”.

Emilian Imbri: În cazul în care consumatorii sunt peste ceea ce suportă chiar o instalație nou-nouță, atunci se va produce accidentul

Medicul Emilian Imbri spune că „trebuie schimbat tot, fiecare pavilion să aibă propriul tablou electric”

„Indiferent ce schimbăm și cât, ne-au atenționat cei care au fost aici, că dacă consumatorii sunt peste ceea ce suportă chiar o instalație nou-nouță, atunci se va produce accidentul. Ce înseamnă să schimbi tot? Să schimbi tot, să calibrezi și să aduci curentul necesar, să pui mai multe tablouri electrice, fiecare pavilion să aibă propriul tablou electric, ceea ce nu are acest spital, dar va avea. Dacă focul pornește de la un chibrit și se aprinde un cearșaf, acolo sunt măștile de oxigen, tuburi, nu se aprinde nimic instant, dar în câteva minute se aprinde tot ce este inflamabil. Nu vă puteți imagina cât de inflamabile sunt hainele noastre de protecție, cearșaful de unică folosință… dacă s-a aprins așa ceva, focul pornește, e întreținut de oxigen, sigur că totul se aprinde și poate să și explodeze”, a adăugat medicul.