Mihai Fifor, reforma în Educație și absentul ”nemotivat” Klaus Iohannis: ”Dezastrul a ieșit la lumină la testele finale”

Mihai Fifor, reforma în Educație și absentul ”nemotivat” Klaus Iohannis: ”Dezastrul a ieșit la lumină la testele finale”
Mihai Fifor, reforma în Educație și absentul ”nemotivat” Klaus Iohannis
Publicat: 05/07/2021, 17:28

România suferă la capitolul ”Educație”, în contextul în care – în ultimii ani – s-a vorbit în repetate rânduri despre reforma sistemului de învățământ, însă măsurile concrete se lasă așteptate.

Mihai Fifor, deputat PSD și președinte al filialei PSD Arad, îl acuză pe președintele Iohannis că a absentat ”nemotivat” de mai mulți ani, iar ”în mandatul său avut loc cel mai mare dezastru educațional”. Social-democrații prezintă 3 propuneri pentru reformarea Educației, dorindu-se un ”consens real, nu doar de fațadă”.

”PSD vine cu propuneri concrete privind reformarea sistemului românesc de învățământ. PSD a răspuns tot timpul pozitiv la apelurile de consens politic pe chestiuni de interes național, spre deosebire de presedintele Iohannis, care a ignorat propunerea PSD privind realizarea unui pact național pe Sănătate, în contextul pandemiei. . PSD și-ar fi dorit ca o astfel de dezbatere pe Educație să fi avut loc în primul an de mandat prezidențial, nu după 6 ani în care Iohannis a fost absent nemotivat.

PSD vine cu propuneri în speranța realizării unui consens real, nu doar de fațadă.  În viziunea noastra, sunt 3 priorități majore pentru Educație:

  1. Digitalizarea sistemului de învățământ,
  2. Organizarea „after-school”-ului
  3. Sprijinirea elevilor din familii cu venituri mici”, scrie Mihai Fifor pe Facebook.

Mihai Fifor: ”Acțiuni de imagine care nu s-au soldat cu nimic concret pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România”

Educația din România rămâne, în continuare, subiectul ”fierbinte” al realității imediate, iar Mihai Fifor concluzionează că președintele Klaus Iohannis nu a făcut ”nimic” pentru învățământ în cei 6 ani de mandat.

”Iohannis nu a făcut nimic pentru Educație în cei 6 ani în care a ocupat funcția de președinte. Au fost doar acțiuni de imagine care nu s-au soldat cu nimic concret pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. În mandatul său avut loc cel mai mare dezastru educațional, în parte din cauza pandemie, dar în mare parte și din cauza proastei organizări a școlilor și a deciziilor haotice care s-au luat în această perioadă. România a fost țara din UE cu cele mai multe zile în care școlile au fost închise – în pofida recomandărilor OMS, CE sau UNICEF”, constată deputatul PSD Mihai Fifor în textul postat online.

”Iohannis a asistat impasibil la toate aceste lucruri”

Acuzațiile lui Mihai Fifor nu se opresc, însă, aici. Testarea anti-COVID în școli nu a fost organizată ”din cauza certurilor”, iar Klaus Iohannis a fost doar un observator ”impasibil”. Testele finale au demonstrat că dezastrul nu este doar un termen lipsit de conținut, iar rezultatele pe care le-au obținut elevii creionează o imagine de ansamblu sumbră, transmite Fifor.

”Guvernul pus în funcție de Iohannis nu a fost capabil să organizeze testarea anti-covid în unitățile de învățământ din cauza certurilor interminabile dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății cu privire la tipul de teste care să fie folosite în școli, iar Iohannis a asistat impasibil la toate aceste lucruri”, acuză deputatul PSD.

Marți, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Natalia Intotero, președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, iar social-democrații speră ca acesta să ia în calcul propunerile formulate de PSD.

”Dezastrul a ieșit la lumină la testele finale, unde rata de participare și rezultatele obținute de elevi au fost extrem de scăzute. În funcție de numărul propunerilor preluate de Iohannis de la PSD, se va vedea în ce măsură întâlnirea acestuia de mâine cu președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputatilor, Natalia Intotero de la PSD, este una serioasă sau doar una de fațadă, asa cum au fost toate celelalte întâlniri pe care le-a mai organizat anterior pe acest subiect”, încheie Mihai Fifor.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult
Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
FOTO. Antonia, selfie-uri interzise cardiacilor, într-un costum de baie prea mic pentru formele ei generoase!...
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
Ce a făcut Petrică Cercel pentru cei trei copii ai săi, înainte de a muri....
Ce gest a făcut Gică Hagi la nunta Simonei Halep cu Toni Iuruc! `Merită toată...
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
A căzut mitul celor 10.000 de paşi pe care trebuie să-i facem pe zi, pentru...
Lovitură pentru cei care încalcă legea: Supraveghere video pe șosele și sancționare automată a contravenienților
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Simptomele COVID-19 în cazul copiilor. Cele trei semne care ar trebui să îi îngrijoreze pe...
A MURIT! Marcel Pavel e distrus: 'Of, Dumnezeule'
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Adio, centrale de apartament! Cu ce vor fi înlocuite, facturile vin mult reduse
Horoscop 19 septembrie 2021. Zodia care primește o sumă importantă de bani
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea ȘOC a momentului: A murit. Este doliu în lumea presei
Europa se zdruncină cumplit! Nenorocirea care ne așteaptă în curând. Vin vremuri grele
Milioane de români, sub RESTRICȚII. Intră în vigoare de duminică. Mare atenție!
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Povestea unei tinere din România care a construit o afacere de milioane şi îşi vinde...