Mihai Fifor, reforma în Educație și absentul ”nemotivat” Klaus Iohannis: ”Dezastrul a ieșit la lumină la testele finale”

Mihai Fifor, reforma în Educație și absentul ”nemotivat” Klaus Iohannis: ”Dezastrul a ieșit la lumină la testele finale”
Mihai Fifor, reforma în Educație și absentul ”nemotivat” Klaus Iohannis

România suferă la capitolul ”Educație”, în contextul în care – în ultimii ani – s-a vorbit în repetate rânduri despre reforma sistemului de învățământ, însă măsurile concrete se lasă așteptate.

Mihai Fifor, deputat PSD și președinte al filialei PSD Arad, îl acuză pe președintele Iohannis că a absentat ”nemotivat” de mai mulți ani, iar ”în mandatul său avut loc cel mai mare dezastru educațional”. Social-democrații prezintă 3 propuneri pentru reformarea Educației, dorindu-se un ”consens real, nu doar de fațadă”.

”PSD vine cu propuneri concrete privind reformarea sistemului românesc de învățământ. PSD a răspuns tot timpul pozitiv la apelurile de consens politic pe chestiuni de interes național, spre deosebire de presedintele Iohannis, care a ignorat propunerea PSD privind realizarea unui pact național pe Sănătate, în contextul pandemiei. . PSD și-ar fi dorit ca o astfel de dezbatere pe Educație să fi avut loc în primul an de mandat prezidențial, nu după 6 ani în care Iohannis a fost absent nemotivat.

PSD vine cu propuneri în speranța realizării unui consens real, nu doar de fațadă.  În viziunea noastra, sunt 3 priorități majore pentru Educație:

  1. Digitalizarea sistemului de învățământ,
  2. Organizarea „after-school”-ului
  3. Sprijinirea elevilor din familii cu venituri mici”, scrie Mihai Fifor pe Facebook.

Mihai Fifor: ”Acțiuni de imagine care nu s-au soldat cu nimic concret pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România”

Educația din România rămâne, în continuare, subiectul ”fierbinte” al realității imediate, iar Mihai Fifor concluzionează că președintele Klaus Iohannis nu a făcut ”nimic” pentru învățământ în cei 6 ani de mandat.

”Iohannis nu a făcut nimic pentru Educație în cei 6 ani în care a ocupat funcția de președinte. Au fost doar acțiuni de imagine care nu s-au soldat cu nimic concret pentru îmbunătățirea sistemului de învățământ din România. În mandatul său avut loc cel mai mare dezastru educațional, în parte din cauza pandemie, dar în mare parte și din cauza proastei organizări a școlilor și a deciziilor haotice care s-au luat în această perioadă. România a fost țara din UE cu cele mai multe zile în care școlile au fost închise – în pofida recomandărilor OMS, CE sau UNICEF”, constată deputatul PSD Mihai Fifor în textul postat online.

”Iohannis a asistat impasibil la toate aceste lucruri”

Acuzațiile lui Mihai Fifor nu se opresc, însă, aici. Testarea anti-COVID în școli nu a fost organizată ”din cauza certurilor”, iar Klaus Iohannis a fost doar un observator ”impasibil”. Testele finale au demonstrat că dezastrul nu este doar un termen lipsit de conținut, iar rezultatele pe care le-au obținut elevii creionează o imagine de ansamblu sumbră, transmite Fifor.

”Guvernul pus în funcție de Iohannis nu a fost capabil să organizeze testarea anti-covid în unitățile de învățământ din cauza certurilor interminabile dintre Ministerul Educației și Ministerul Sănătății cu privire la tipul de teste care să fie folosite în școli, iar Iohannis a asistat impasibil la toate aceste lucruri”, acuză deputatul PSD.

Marți, Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Natalia Intotero, președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputaților, iar social-democrații speră ca acesta să ia în calcul propunerile formulate de PSD.

”Dezastrul a ieșit la lumină la testele finale, unde rata de participare și rezultatele obținute de elevi au fost extrem de scăzute. În funcție de numărul propunerilor preluate de Iohannis de la PSD, se va vedea în ce măsură întâlnirea acestuia de mâine cu președintele Comisiei de Învățământ din Camera Deputatilor, Natalia Intotero de la PSD, este una serioasă sau doar una de fațadă, asa cum au fost toate celelalte întâlniri pe care le-a mai organizat anterior pe acest subiect”, încheie Mihai Fifor.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Doliu la Casa Regală Britanică. Prințesa Beatrice a trecut prin clipe grele după ce primul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este INTERZIS pentru proprietarii de apartamente. Anunț pentru cei care nu stau la adresa din...
Un aliment consumat de mulți români, o mare înșelătorie. Nu ajută, ba chiar favorizează cancerul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Peste 100 de prizonieri au evadat dintr-o închisoare afectată de inundații