Miliardarul american Thomas Lee, găsit mort prin împușcare în biroul său din inima New York-ului

Publicat: 24 02. 2023, 09:26
Miliardarul american Thomas Lee, găsit mort - FOTO: Profimedia Images

Miliardarul american Thomas Lee care a contribuit la pionieratul achizițiilor corporative alimentate de datorii, cunoscute sub numele de „achizitor prin efectul de levier”, a fost găsit mort în biroul său, a anunțat familia sa.

Într-o declarație, familia lui Thomas H. Lee s-a declarat „extrem de întristată” de moartea bărbatului de 78 de ani.

New York Post relatează că acesta a murit în urma unei răni de glonț autoprovocate în biroul său din Manhattan.

Potrivit Forbes, Lee avea o avere de 2 miliarde de dolari în momentul morții sale.

Ar putea fi vorba de o sinucidere

Purtătorul de cuvânt al poliției nu a confirmat că bărbatul ar fi murit în urma unei răni prin împușcare autoprovocate, menționând că va fi un medic legist cel care va stabili cauza morții.

Într-o declarație pentru BBC News, poliția a precizat că a răspuns la un apel la 911 la scurt timp după ora 11:00, joi dimineață, de la un birou de pe Fifth Avenue.

„La sosire serviciile medicale de urgență bărbatul a fost găsit decedat la fața locului”, au precizat aceștia.

„În timp ce lumea îl cunoștea ca fiind unul dintre pionierii în domeniul capitalului privat și un om de afaceri de succes, noi îl cunoșteam ca un soț, tată, bunic, frate, prieten și filantrop devotat, care a pus întotdeauna nevoile altora înaintea nevoilor sale”, a declarat un prieten de familie și purtătorul de cuvânt, Michael Sitrick.

Pe lângă faptul că a fost un pionier al achizițiilor cu efect de levier, dl Lee a fost cunoscut și pentru că a achiziționat compania de băuturi Snapple în 1992 și a vândut-o doi ani mai târziu către Quaker Oats pentru 1,7 miliarde de dolari – de 32 de ori mai mult decât a cumpărat-o.

Thomas Lee donat 22 de milioane de dolari Universității Harvard

De asemenea, dl Lee a fost celebru pentru filantropia sa și a fost administrator al unor organizații artistice importante din New York, precum Lincoln Center for the Performing Arts și Muzeul de Artă Modernă.

În 1996, a donat 22 de milioane de dolari Universității Harvard, din care o parte a fost folosită pentru a oferi ajutor financiar studenților.

„Am fost norocos să fac ceva bani. Sunt mai mult decât fericit să dau o parte din ei înapoi”, a declarat el la acea vreme.

În urma sa a rămas soția, Ann Tenenbaum, și cei cinci copii ai săi, potrivit Reuters.