Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Școlile sunt pregătite. Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: „Școlile sunt pregătite. Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar”
Sorin Cîmpeanu: „Elevii ar putea reveni fizic în școli la sfârșitul lunii mai, începutul lunii iunie”
Publicat: 29/01/2021, 16:18

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul momentului privind redeschiderea scolilor. În urmă cu doar două zile, Sorin Cîmpeanu, a dat asigurări că redeschiderea școlilor în data de 8 februarie nu este condiționată de vaccinarea cadrelor didactice, iar  că decizia nu este definitivă și că este strâns legată de evoluția epidemiologică.

„Școlile sunt pregătite

Astăzi, ministrul Educației afirmă că ”școlile sunt pregătite” pentru deschidere și că există un stoc de peste 37 milioane măști pentru învățământul preuniversitar.

Ultimele date pe care le avem din teritoriu arată un stoc de peste 37 de milioane de măşti doar în învăţământul preuniversitar. Deci ideea este că se vor primi măşti. De asemenea, am cerut o analiză, la fiecare trei zile, cu privire la stocurile de substanţe dezinfectante existente în şcolile româneşti. Această situaţie nu este de natură să ne îngrijoreze, şcolile sunt pregătite dacă asta va fi decizia, a spus Câmpeanu, vineri, la webinarul online organizat de Ministerul Educaţiei în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii şi CNCAV dedicat personalului din învăţământ.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat, la GÂNDUL LIVE, că nu părinții, profesorii sau ministrul se pronunță asupra redeschiderii școlii, ci specialiștii epidemiologi.

„Se impun două precizări: Da, cu siguranță, statul, școala au datoria să asigure accesul la educație, în situațiile de vulnerabilități medicale certificate – boli cronice ale copiilor care nu permit asumarea unui risc epidemiologic, este vorba și despre copiii care prezintă o simptomatologie, unde se recomandă să nu intre în colectivitate. Este vorba și de cadrele didactice cu vulnerabilități.

În cadrul unui webinar despre vaccinare și posibila revenire fizică în școli, Cîmpeanu a declarat că există un număr însemnat de măști, că va exista o evidență a substanțelor dezinfectante și că nu exită motive de îngrijorare.

Ministrul a precizat că învăţământul hibrid (online şi fizic) se va păstra acolo unde există profesori şi elevi care au indicaţie medicală pentru a continua cursurile de acasă.

Va fi de datoria noastră să ne asigurăm pentru a asigura procesul de învăţare. Fie cu prezenţă fizică, acolo unde se poate, acolo unde scenariile permit, acolo unde elevii şi profesorii nu au contraindicaţii, fie în online, acolo unde nu se poate din cauza scenariului, acolo unde nu se poate, pentru că elevii sau profesorii au contraindicaţii, certificate medicale, a mai spus Cîmpeanu.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...