„Mișa Cecenul”, spulberat în Donbas. Este primul militar de rang înalt al forțelor pro-ruse ucis în timpul noii ofensive

„Mișa Cecenul”, spulberat în Donbas. Este primul militar de rang înalt al forțelor pro-ruse ucis în timpul noii ofensive
„Mișa Cecenul”, spulberat în Donbas. Este primul militar de rang înalt al forțelor pro-ruse ucis în timpul noii ofensive
Publicat: 20/04/2022, 08:11
Actualizat: 20/04/2022, 09:23

Mihail Kișcik, un comandant de batalion al separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, a fost omorât în timpul ofensivei lansate de Moscova în Donbas.

Informația a fost transmisă de BBC, care citează un anunț făcut de Serghei Kozlov, premierul așa-numitei republici populare Lugansk (LNR), pe calea rețelelor sociale, scrie antena3.ro.

Kozlov anunță „vestea tristă din prima linie” a decesului „patriotului” LNR Mihail Kișcik.

Cel supranumit „Mișa Cecenul” a fost ucis după ce acesta și camarazii săi au fost înconjurați de ucraineni lângă Kreminna.

Kreminna este unul dintre punctele din care forțele ruse speră să avanseze spre orașe mai mari din Ucraina, precum Lisiceansk și Severodonețk, controlate de soldații ucraineni.

Marți, rușii au intrat în Kreminna. Kișcik și batalionul său au luptat împotriva forțelor ucrainene încă din 2014, de la anexarea Crimeei.

În primele etape ale războiului, el și luptătorii săi au fost acuzați că au furat din zone rezidențiale din Lugansk, scrie sursa citată.

Peste 10.000 de mercenari ai companiei paramilitare ruse Wagner, sirieni şi libieni luptă în prezent în Ucraina alături de forțele ruse

Un oficial european a apreciat, sub protecția anonimatului, că în prezent, alături de forțele ruse, în Ucraina luptă între 10.000 şi 20.000 de mercenari ai companiei paramilitare ruse Wagner sau luptători sirieni şi libieni , a afirmat marţi un responsabil european.

Aceşti indivizi „nu au vehicule sau arme grele” şi intervin pentru a întări trupele ruse, le-a declarat responsabilul unor jurnalişti la Washington, sub protecţia anonimatului pentru AFP, citează Agerpres.

Responsabilul a spus că a constatat „transferuri, din zone precum Siria şi Libia, către zona Donbas”, unde Moscova a lansat o nouă fază a atacului său.

Citește și Românii pot fi „Alături de Ucraina” în campania pentru refugiați organizată de Asociația Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Află cele mai noi informații despre cea de-a 56-a zi de lupte din Ucraina pe GÂNDUL.RO

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult