Motivele incredibile pentru care doi preoţi au refuzat să boteze un bebeluș: „Numele ales de părinți nu e de sfânt”

Motivele incredibile pentru care doi preoţi au refuzat să boteze un bebeluș: „Numele ales de părinți nu e de sfânt”
Sursă foto: Pexels/caracter ilustrativ
Publicat: 28/12/2021, 17:14

Un enoriaș i-a transmis Înaltpreasfinţitului Calinic că doi preoţi au refuzat să oficieze botezul un copil pentru că părinţii nu sunt cununaţi, bebelușul nu are nume de sfânt, iar nașii sunt prea tineri.

Înaltpreafinţitul Calinic, arhiepiscop al Sucevei şi Rădăuţilor, a fost informat printr-o scrisoare pe care a şi publicat-o pe site-ul instituţiei bisericeti, la rubrica „Răspunsul Ierarhului”, că doi preoţi din judeţ au refuzat botezul copilului.

Aş dori să mă informaţi dacă un preot creştin ortodox poate refuza botezul unui prunc născut din părinţi creştini ortodocşi. Un preot a refuzat botezul copilului pentru că părinţii nu sunt cununaţi încă, pentru că naşii copilului nu sunt bătrâni şi pentru că numele ales de părinţi nu e de sfânt, deşi copilul are două nume, printre care şi unul de sfânt (Alexandru). Părinţii apoi au încercat la altă parohie din zona natală a mamei, însă preotul acesteia a refuzat pe motiv ca părinţii nu fac parte din parohie şi nu vrea să pornească război cu celălalt preot! Un prunc aşteaptă să fie botezat şi este refuzat pe motive ce nu ţin de Sfintele Taine, şi nici de rânduielile bisericeşti!”, se arată în mesajul publicat pe site-ul Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor.

Reacția lui ÎPS Calinic

Ulterior, ÎPS Calinic a cerut numele preoţilor pentru a lua măsuri şi a explicat apoi că nciun preot nu poate să refuze botezul unui copil.

”Niciunui copil nu îi poate fi refuzată Taina Sfântului Botez, indiferent de condiţiile în care a fost născut. Dacă cele despre care faceţi vorbire s-au întâmplat în judeţul Suceava, respectiv în Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, vă rugăm să ne spuneţi, pentru a lua măsurile ce se impun. Sărbători cu bine!”, a transmis ÎPS Calinic.

Citește și Răspunsul lui ÎPS Calinic pentru un enoriaș care l-a întrebat dacă este „păcat ca femeia să intre în biserică când nu este curată”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase