Bebelușul de șase săptămâni înecat în cristelniță a murit! A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (UPDATE)

Bebelușul de șase săptămâni înecat în cristelniță a murit! A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (UPDATE)
Bebelușul de șase săptămâni înecat în cristelniță a murit! A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă (UPDATE) / Foto ilustrație: Pixabay.com
Publicat: 01/02/2021, 09:19
Actualizat: 01/02/2021, 09:57

Bebelușul de șase săptămâni, care a făcut stop cardio-respirator după ce a fost scufundat în cristelniță la botez și ar fi înghițit o cantitate mare de apă, a murit luni dimineață, potrivit unor surse citate de Antena 3.

Dosar penal pentru ucidere din culpă, după ce un bebeluș a murit în urma botezului

A fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă după ce un bebeluș din Suceava a murit, în noaptea de duminică spre luni, în urma scufundării în cristelniță, la botez.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Suceava, Ionuț Epureanu, a declarat, luni, pentru Mediafax, că bebelușul a murit duminică noaptea, în jurul orei 1, astfel că s-a schimbat încadrarea juridică inițială de vătămare corporală din culpă s-a schimbat, cercetările fiind desfășurate, în prezent, pentru ucidere din culpă.

ȘTIREA INIȚIALĂ. Micuțul a fost internat la ATI, toată noaptea, a fost ventilat mecanic, dar luni dimineață, în jurul orei 6, s-a constatat decesul.

Părinții îndurerați acuză preotul că nu ar fi ținut cont că micuțul plângea și l-a băgat de trei ori în apă, scrie Antena3. Medicii spun că micuțul a înghițit multă apă.

Protopopul Doru Budeanu a confirmat, pentru monitorulsv.ro, că bebelușul a fost scufundat complet în apă, menționând că „botezul se face prin întreita cufundare, după rânduielile Bisericii”. Acesta a declarat că a vorbit cu preotul care a oficiat botezul și acesta i-a spus că bebelușul a plâns atât în timpul botezului, cât și după ce a fost scos din apă, ceea ce ar însemna că semnele vitale erau bune.

„După câteva minute preotul a sesizat că s-a moleșit, a anunțat imediat la 112 și a venit un echipaj SMURD”, a afirmat protopopul Doru Budeanu.

Bebelușul a fost resuscitat în biserică, după ce a fost scufundat de preot în cristelniţă, în Suceava

Bebelușul de 6 săptămâni a fost adus, duminică, de părinţi, naşi şi familie la biserica „Constantin şi Elena” din Suceava pentru a fi botezat.
Atunci când bebeluşul urma să fie botezat efectiv, respectiv udat cu apa din cristelniţă, preotul l-a scufundat, aşa cum este obiceiul, de mai multe ori în apă, astfel că acesta a aspirat foarte multă apă.
Conform unor surse din cadrul Bisericii, bebelușul a plâns atunci când a fost scos din cristelniţă, iar problemele au apărut în momentul în care preotul îl dădea cu mir.
Familia s-a speriat în momentul în care acesta nu a mai plâns, nu a tuşit şi nici nu a mai respirat, după ce a fost scos de preot din cristelniţă. Speriaţi, oamenii au sunat la numărul unic de urgenţă 112.
La faţa locului a intervenit un echipaj SMURD. La sosirea medicilor, bebeluşul era în stop cardio-respirator, astfel că medicii au fost nevoiţi să îl resusciteze.

În urma a câteva minute de manevre de resuscitare, medicii au reuşit să facă inima copilului să bată din nou, notează obiectivdesuceava.ro.A fost transportat de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, acolo unde a fost internat pe ATI.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului