Nelu Tătaru: „De la schimbarea ministrului Sănătății, nu a mai fost niciun control al Inspecției sanitare de stat în secțiile de ATI”

Nelu Tătaru: „De la schimbarea ministrului Sănătății, nu a mai fost niciun control al Inspecției sanitare de stat în secțiile de ATI”
Nelu Tătaru: „De la schimbarea ministrului Sănătății, nu a mai fost niciun control al Inspecției sanitare de stat în secțiile de ATI”
Publicat: 03/02/2021, 07:06

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, a declarat că, după tragedia de la Piatra Neamț, autoritățile au efectuat verificări în secțiile ATI din țară, iar Inspecția sanitară de stat a continuat zilnic aceste controale până în 23 decembrie, când a fost învestit noul Guvern.

De atunci, susține deputatul liberal, Inspecția nu a mai efectuat niciun control în secțiile ATI. „Cred că ar trebui să ne pună un semn de întrebare”, a spus demnitarul PNL, marți seară, la „Dosar de Politician”, emisiunea moderată de jurnalistul Silviu Mănăstire la B1 TV.

„Orice ministru are discuții cu direcțiile din subordine, iar aici, având în vedere și evenimentul de la Piatra Neamț, în urma căruia premierul Ludovic Orban a decis ca Ministerul Sănătății, Ministerul Afacerilor Interne, prin IGSU și specialiștii de la ISCIR, să evalueze fiecare secție de Terapie Intensivă. Atunci s-au catagrafiat cam 314 spitale, iar inspecțiile s-au făcut de către Inspecția sanitară de stat, specialiștii de la ISCIR și cei de la ISU din fiecare județ în 302 spitale. Din câte țin eu minte, erau 237 de spitale publice, 59 spitale private și 6 spitale departamentale. Un prim raport de informare către noi, ca Minister al Sănătății, a venit în jurul datei de 16 decembrie, de la IGSU, un raport în care prezentau punctul lor de vedere și evaluarea, plus conformarea pe care o recomandau. Acest raport a mers către Inspecția sanitară de stat. Din ce am aflat ulterior, în data de 23, când eu personal nu mai eram ministru, a apărut și raportul Inspecției sanitare de stat, urmând ca în ianuarie să apară, din câte am aflat, și acel plan de măsuri care să poată fi adaptate celor găsite. Cred că, eu știu, colaborarea cu Inspecția sanitară de stat, cu Corpul de Control a fost un pic deficitară aici”, a declarat Nelu Tătaru.

„Imediat după Piatra Neamț, Parchetul a deschis o anchetă și tot ce era acolo a fost sigilat”

Tătaru a spus că raportul solicitat după incendiul de la SJU Piatra Neamț „s-a cerut pentru cele din Terapie Intensivă. Imediat după Piatra Neamț, Parchetul a deschis o anchetă și tot ce era acolo a fost sigilat”.

„Cred că, cu o săptămână înainte de plecarea mea, a fost solicitarea Parchetului către Ministerul Sănătății ca să trimitem Corp de Control, Corpul de Control urmând să plece. Nu mai știu ce s-a întâmplat vizavi de acest Corp de Control…”, a adăugat Nelu Tătaru.

„Cred că ar trebui să ne pună un semn de întrebare”

„După cum știți, noi făceam evaluarea, la sfârșitul lui octombrie-noiembrie, a tuturor secțiilor de Terapie Intensivă în funcție de patologia aflată pe paturile de Terapie Intensivă. Inspecția de stat făcea aceste evaluări. Odată cu tragedia de la Piatra Neamț, am făcut acele controale comune cu ISU și inspectorii de la ISCIR, dar acele controale ale Inspecției sanitare de stat au continuat zilnic în spitale până în data de 23, când s-a schimbat ministrul. De atunci, nu a mai fost niciun control al Inspecției sanitare de stat în secțiile de Terapie Intensivă. Cred că ar trebui să ne pună un semn de întrebare”, a mai spus fostul ministru al Sănătății.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Milioane de români rămân fără pensii, în prag de Paşte! Veste teribilă pentru pensionari
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Au păcălit poporul cu televizorul! Ce înseamnă, de fapt, cifrele scrise de Sorin în baracă,...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Prințesa de Wales a intrat în istoria Casei Regale Britanice. Ce titlu regal a primit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
NOILE REGULI pentru șoferi. Au fost adoptate astăzi, 24 APRILIE
Florin Dumitrescu, schimbare totală. Cheful începe o nouă viață
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
A fost făcută prima radiografie din lume cu un singur atom