Nicușor Dan: „Sunt țări europene unde este normal să ai 19 grade în casă” / Edilul a revenit asupra declarației

Nicușor Dan: „Sunt țări europene unde este normal să ai 19 grade în casă” / Edilul a revenit asupra declarației
8 ȘTIRI DE LA ORA 8. Suspendarea PUZ-urilor sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6, pe ordinea de zi a CGMB / Dezvoltatori: Toate proiectele pe un teren de peste 3.000 mp vor fi blocate!
Publicat: 19/01/2021, 07:16
Actualizat: 19/01/2021, 07:24

Nicușor Dan a revenit asupra declarației referitoare la căldura din apartamentele bucureștenilor, menționând că „au început să apară interpretări”. El a subliniat că temperatura de 19 grade în case nu este normală.

„Pentru că au început să apară interpretări la o replică pe care am dat-o în seara asta la Digi24, vreau să precizez. Am spus că sunt țări în care temperatura de 19 grade în casă este normală, dar nu am spus că e normal să ai 19 grade în casă, la București. Un sistem de încălzire normal e un sistem în care fiecare are în casă ce temperatură vrea și plătește proporțional. Toate acțiunile mele din aceste două luni și jumătate de mandat au urmărit ca, pe termen mediu și lung, să avem un astfel de sistem”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.

Știrea inițială. Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că sunt țări în care este normal să ai doar 19 grade în casă, după ce „o doamnă din Calea Victoriei 155” s-a plâns de frig.

„Să știți că sunt țări europene în care asta e o normalitate, să ai 19 grade”, a spus primarul.

„Lumea s-a obișnuit la 22 de grade”

„Lumea s-a obișnuit undeva la 22 de grade. Am vrut să evităm riscul… Am fi avut două alternative: să dăm la foarte mulți 22 de grade cu riscul ca unii să aibă 10 grade sau să dăm unei părți din București 19 grade”, a declarat Nicușor Dan, citat de Digi24.

„15-20% dintre blocuri” în Capitală au parte de mai puțină căldură pentru a evita riscul unor avarii majore”, a explicat edilul Capitalei.

„În acest moment există clar două avarii minore pe rețeaua secundară care vor fi remediate până în cursul după-amiezii, însă există multe blocuri din Capitală care au furnizarea sub parametri”, declara luni Nicușor Dan.

„Ne e frică să nu crape rețeaua”

„A fost o decizie care s-a luat. Existau două alternative. Fie se merge pe funcționarea sub parametri, fie se forța rețeaua cu riscul ca ea să crape. Decizia a fost să meargă pe prima variantă. Se poate produce mai mult, dar ne este frică acum când este frig afară să nu crape rețeaua și atunci să fie nevoie să lăsăm o zi și jumătate-două multe blocuri fără căldură”, a mai declarat primarul.

Nicușor Dan anunță că vrea să înceapă reabilitarea a 60 de km din rețeaua de termoficare! Între timp, mii de bucureșteni fac frigul în case!

Primarul General, Nicușor Dan, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că Primăria Capitalei începe procedurile de înlocuire a reţelei de termoficare din Bucureşti! Este vorba de 60 de kilometri de rețea!

„Începem procedurile de înlocuire sistematică a reţelei de termoficare! Este vorba despre 60 km de reţea din fonduri proprii – aproximativ 90 de milioane de euro, iar alţi 200 km îi vom reabilita din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult