Noi dezvăluiri în cazul crimelor de la Onești: soția lui Gheorghe Moroșan a refuzat testul poligraf cerut de procurori

Publicat: 26 04. 2021, 15:53
Actualizat: 10 06. 2021, 16:05
Noi dezvăluiri despre cazul Onești. Soția criminalului Moroșan a refuzat testul poligraf. Procurorul suspectează un comportament simulat

Aurelia Moroșan, soția criminalului din Onești, acuzată de complicitate la uciderea celor doi muncitori ținuți ostatici în fostul lor apartament, apoi uciși cu sânge rece de Gheorghe Moroșan, a refuzat testarea cu aparatul poligraf cerută în dosarul privind dubla crimă. 

Soția criminalului din Onești este din 2 martie în arest preventiv, fiind pusă sub acuzare pentru complicitate la omor și lipsire de libertate. 

Recent, procurorul de caz suspectând că Aurelia Moroșan are un ”comportament simulat”, (n.red. – în funcție de situația în care se află o anumită persoană, în funcție de interesul și scopul urmărit, comportamentul obișnuit al acesteia poate lua forma unei conduite simulate, ceea ce înseamnă, practic încercarea de a ascunde sau falsifica sensul unei realități), a dispus, prin ordonanță, să fie testată cu aparatul poligraf.

Testarea cu aparatul pligraf trebuia să fie făcută de specialiști criminaliști de la Poliția Bacău, cu întrebări stabilite de anchetatori.

”În baza articolul 173 C.p.p și art. 324 alin. 3 din C.p.p, dispun efectuarea în cauză, de către specialiști ai Serviciului Criminalistic din cadrul IPJ Bacău, a unei constatări tehnico-științifice de detecție a comportamentului simulat privind pe inculpata Moroșan Aurelia.

Întrebările ce-i vor fi adresate inculpatei vor fi stabilite de către expert și organele de urmărire penală. Termen: 30 de zile de la înregistrare”, s-a precizat în ordonanță procurorului.

Adrian Cuculis, avocatul familiei uneia dintre victime, a confirmat, pentru GÂNDUL.RO, că Aurelia Moroșan a refuzat testarea la poligraf.

”Ordonanța procurorului din Cazul Onești, de analizare a comportamentului simulat (test poligraf), a rămas fară ecou. Aurelia Moroșan a refuzat testul cu poligraful, propus de către procuror”, a spus Adrian Cuculis.

După cinci ore de negocieri, Moroșan i-a înjunghiat pe cei doi muncitori

Tragedia de la Onești s-a produs pe 1 martie, când doi electricieni au fost luați ostatici de Gheorghe Moroșan. Muncitorii erau ngajați ai SC Chimcomplex SA Borzești, chiar firma la care lucrase soția lui Moroșan și care executase silit apartamentul celor doi soți. Totul s-a întâmplat după ce, din neglijența femeii, societatea suferise, în 2003, un prejudiciu în valoare de 8,3 miliarde de lei vechi.

La scurt timp după ce muncitorii au ajuns în apartament au ajuns și Gheorghe Moroșan cu soția sa, aceștia fiind anunțați de un vecin că în fosta locuință a familiei se lucrează.

Gheorghe Moroșan a venit înarmat cu un cuțit și cu o sabie, iar la el avea și mai multe coliere din plastic. După ce i-a legat pe muncitori cu mâinile la spate, a sunat la numărul de urgență 112 și a anunțat Poliția. Moroșan a cerut emiterea unei hotărâri judecătorești prin care să-și recapete casa sau 300.000 de euro pentru a-i elibera pe cei doi muncitori.

Negocierile s-au întins pe parcursul a cinci ore, dar tragedia nu a putut fi oprită. Ostaticii au fost uciși cu bestialitate, iar Moroșan a fost capturat în urma unei intervenții tardive.

Citește și:

Șefii Poliției Române și SIAS, vizați de procurori în cazul masacrului de la Onești. Ce probe au găsit magistrații pentru a deschide un nou dosar