O ambulanţă a fost chemată în Gara de Nord din Capitală, după ce unui călător i s-a făcut rău în timpul grevei angajaților CFR. Între timp, conflictul de muncă s-a încheiat

Publicat: 20 12. 2021, 19:47
Actualizat: 20 12. 2021, 19:48
Sursa foto: Antena 3

O ambulanță a fost chemată în Gara de Nord din Capitală, luni, printr-un apel la 112, după ce unui călător i s-a făcut rău în timpul grevei angajaților de la CFR.

Din primele informaţii, un bărbat a suferit o criză epileptică. Medicii au intervenit rapid şi pacientul a primit îngrijirile medicale necesare.

Sute de trenuri au fost blocate luni, de la ora 1000, din cauza grevei angajaților de la CFR Călători. Mii de oameni, printre care copii, bătrâni şi persoane bolnave, au rămas blocate fie pe peroanele gărilor, fie în trenuri și sunt disperați pentru că nu au cu ce să ajungă acasă.

Ministerul Transporturilor și sindicatele CFR au ajuns la un acord. Salariile feroviarilor vor crește, din 2022

Ministerul Transporturilor și reprezentanții sindicatelor feroviarilor au ajuns la o înțelegere pentru a primi o majorare a salariilor cu indicele de creștere a prețurilor de consum pentru anul 2022.

Potrivit comunicatului emis de Ministerul Transporturilor s-a convenit o soluție creșterea salariilor tarifare cu indicele de creştere a preţurilor de consum pentru anul 2022, în condiţiile aprobării cadrului legal şi financiar.

Protestul de la CFR a provocat un haos al transportului feroviar

Protestul spontan de la CFR, care a fost declanșat luni dimineață de către angajații de la reparații locomotive, s-a extins la nivel general, fiind afectat tot transportul feroviar.

Angajații CFR care se ocupă cu repararea locomotivelor au întrerupt lucrul. Șeful sindicaliștilor spune că oamenii nu mai au bani pentru cheltuielile zilnice.

„Suntem nemulțumiți de prorogarea Legii statutului personalului feroviar, care, printre altele, stabilea o creștere salarială cu 35% din ianuarie. Fără această creștere, angajații din CFR nu-și mai pot asigura traiul zilnic, nu mai pot plăti întreținere, lumină, nu mai au bani să ajungă la serviciu. Salariile lor sunt foarte mici”, a declarat, pentru Gândul, Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

Directorul general al Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, Ion Simu-Alexandru, a spus, luni, că greva de luni a angajaților este ilegală.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a reacționat, în urma grevei angajaților CFR. El a spus că este „deschis la dialog, dar bazat pe argumente economice sustenabile și nu pe poziții de forță”.