O fată de 15 ani din Covasna a fost exploatată sexual și ținută în captivitate doi ani, cu complicitatea tatălui ei

O fată de 15 ani din Covasna a fost exploatată sexual și ținută în captivitate doi ani, cu complicitatea tatălui ei
Foto: Shutterstock / caracter ilustrativ
Publicat: 28/01/2022, 17:23

O adolescentă de 15 ani din Covasna a fost lipsită de libertate timp de doi ani pentru a fi exploatată sexual de doi bărbați. Fata a fost ținută în captivitate cu complicitatea tatălui ei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Covasna, au dispus reținerea pentru o perioadă de 24 de ore a trei inculpați cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de minori, viol în formă continuată și rele tratamente aplicate minorului.

Potrivit DIICOT,  în cursul anului 2019, unul dintre inculpați și-a traficat fiica minoră, în vârstă de 15 ani, prin transportarea acesteia la domiciliul unuia dintre inculpați în vederea exploatării minorei în schimbul unei sume de bani.

„Fapta a fost săvârșită prin constrângere, inducere în eroare și abuzând de poziția sa de autoritate asupra minorei și de situația vădit vulnerabilă a acesteia datorată nivelului de educație, dezvoltare fizică și psihică, și situației de dependență în care se afla”, se arată într-un comunicat transmis, vineri, de DIICOT.

Potrivit sursei citate, ceilalți doi inculpați au lovit-o, au lipsit-o de libertate și au exploatat-o sexual și prin obligarea la muncă pe minoră în perioada 2019-2021, interval de timp în care victima a fost ținută în stare de aservire și lipsire de libertate prin folosirea violenței fizice și psihice, profitând de vulnerabilitatea acesteia.

„Cei doi inculpați au beneficiat de sprijinul inculpatului care și-a traficat copilul”

„În toată această perioadă, cei doi inculpați au beneficiat de sprijinul inculpatului care și-a traficat copilul.

De asemenea, în urma punerii în aplicare a 3 mandate de percheziție domiciliară de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul S.C.C.O. Covasna, au fost descoperite și ridicate mai multe mijloace de probă necesare soluționării cauzei.

La data de 28.01.2022 judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a unuia dintre inculpați și luarea măsurii controlului judiciar față de ceilalți doi”, mai transmit reprezentanții DIICOT.