O femeie din Ploiești, care se dădea drept „măicuța Filofteea, expertă în magie albă”, a obținut zeci de mii de euro în doar trei zile. „Aţi băgat de seamă nişte pocnituri prin mobilă?”

O femeie din Ploiești, care se dădea drept „măicuța Filofteea, expertă în magie albă”, a obținut zeci de mii de euro în doar trei zile. „Aţi băgat de seamă nişte pocnituri prin mobilă?”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 09/08/2022, 14:41

O femeie din Ploiești și complicele său s-au folosit de necazurile oamenilor, unii dintre ei aflându-se în situații critice, pentru a obține de la aceștia sume uriașe de bani.

Astfel, Cristina Ghiocel, care se dădea drept „măicuța Filofteea”, a reușit să obțină 60.000 de euro prin promisiuni deșarte privind rezolvarea unor probleme în baza unor „lucrări” care ar fi urmat să aducă bunăstare și fericire celor care dădeau banii ceruți de femeie.

Secondată de Victor Mantu, „părintele stareț” al unei mănăstiri din Prahova, femeia a reușit să înșele mai multe persoane, unele dintre ele fiind români plecați la muncă în străinătate.

Ea le promitea că îi va vindeca rapid de diverse afecțiuni sau le va înlătura dușmanii, potrivit Adevărul.

Cei doi își găseau clientții în mediul virtual, recomandându-se drept „fețe bisericești și experți în magie albă”. Aceștia erau contactați la telefon de persoane aflate în situații complicate. Mulți dintre clienți aveau rude bolnave sau chiar copii în stare critică, iar alții căutau remedii pentru propriile probleme de sănătate. În disperare de cauză, oamenii apelau la ei ca la o ultimă soluție.

Aceștia erau convinși că doar „măicuța” i-ar fi putut ajuta, așa că au ajuns să plătească sume uriașe.

Femeia din Ploiești a ajuns chiar să îi amenințe pe clienți

Tupeul individei nu s-a oprit aici. Deși la început cerea sume relativ reduse, o sută de euro, spre exemplu, în câteva zile, aceasta ajungea să le ia oamenilor și ultimii bani pe care îi aveau, sub promisiunea de a-i scăpa de probleme.

O femeie din Bistrița, al cărei copil este bolnav, le-a plătit 60.000 de euro celor doi. Timp de trei ani, femeia le-a trimis sume mari de bani, chiar și câte 5.000 de euro o dată. Mama din Bistrița s-a împrumutat de la rude, prieteni și de la bănci pentru a o plăti pe „măicuță”.

Cristina se folosea de amenințări pentru a stoarce bani de la oameni. Astfel, ea le spunea acestora că dacă nu plătesc, „magia” se va întoarce împotriva lor și răul se va abate asupra acestora.

Astfel, când oamenii nu mai aveau de unde să scoată bani, cei doi îi amenințau.

„Jur că nu mă mai apropii de lucrare şi-atunci o să vezi ce ţi se-ntâmplă. (…) Vă bateţi joc de casa Domnului, să ştiţi, dacă luni nu trimiteţi banii. (…) Am toate datele dumneavoastră şi pozele. N-o să mai fiţi bine niciodată pentru banii pe care vi-i pun… Acum intru în lucrare”, transmitea femeia.

Ca să ajungă să obţină zeci de mii de euro, cei doi le induceau oamenilor idea că farmecele lor au început să lucreze. Îi întrebau dacă au început să simtă „amorţeli” până în vârful unghiei de la picior, dacă aud zgomote prin casă noaptea, dacă au stări de rău, ameţeli şi inventau alte asemenea lucruri până ce clienţii recunoşteau că parcă aud noaptea mobila prin casă cum trosneşte, parcă le-a şi amorţit mâna puţin, parcă nu se mai simt atât de rău ca în ziua precedentă.

Cei doi au fost, în cele din urmă, reclamați la Poliție și au fost trimiși în judecată pentru înșelăciune. Pe parcursul procesului, bărbatul a murit. Astfel, doar Cristina Ghiocel a rămas să răspundă în fața legii.

Ea a fost condamnată de Judecătoria Ploiești la închisoare cu suspendare și muncă în folosul comunității.

Instanţa a decis însă să pună sechestru pe casa tinerei pentru ca victimele sale să-şi poată recupera banii. Sentinţa Judecătoriei Ploieşti nu este definitivă.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Delia, gafă colosală! S-a aplecat, fusta s-a ridicat şi s-a văzut tot, în ziua mare
FOTO. Cea mai sexy handbalistă, în costum de baie! Brazilianca face ravagii
O femeie a postat fotografia cu mâncarea de la restaurant și s-a trezit cu notă...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Răsturnare de situaţie în cazul fetiţei de 4 ani care a murit. Medicii chemaţi să...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Apar informații uluitoare în cazul crimei din București! Cum a ucis-o bărbatul de 72 de...
Hairstylist-ul vedetelor, decedat în propria locuință. Ce spun polițiștii cu privire la cauza morții
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
Câţi bani au primit Ada şi Tony Galeş pentru 5 săptămâni la America Express? Salariu...
Sportul care poate fi făcut de TOATĂ LUMEA! Mai mult, întărește și pregătește corpul pentru...
Anunțul trist despre Florin Piersic! Durerea care l-a urmărit: Dacă aş putea, m-aş întoarce...
Slana cu ceapă, un mare pericol. Explicațiile specialistului
Ce relație au Dorian Popa și Babs după despărțire. Un detaliu i-a dat de gol
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...