VIDEO | Județul Dolj a fost din nou sub cod roșu de furtună, dar natura s-a dezlănțuit în Râmnicu Vâlcea. O rupere de nori a făcut ravagii în oraș

Publicat: 04 07. 2022, 23:38
Actualizat: 05 07. 2022, 07:26

This browser does not support the video element.

O rupere de nori, ca cea din weekend de la Craiova, a avut loc – luni – și în Râmnicu Vâlcea (județul Vâlcea). Totuși, câteva localități din județul Dolj s-au aflat și astăzi sub cod roșu de vijelii, la fel ca ;i județul Vâlcea.

În Râmnicu Vâlcea, mai mulți copaci au căzut pe Calea lui Traian, în apropierea unui mall, dar și pe Aleea Bradului unde au avariat mai multe mașini. De asemenea, un copac a căzut peste acoperișul unei case situate pe str. Ioana Radu.

Un stâlp de telefonie a căzut în parcul industrial Ostroveni, iar la Grădinița din Piata Ostroveni mai multe table ale unui acoperiș s-au prăbușit și au rupt firele electrice din zonă.

Cod roșu de vijelie, tot luni, în localități din județul Dolj

Mai multe localități din județul Dolj s-au aflat, luni seara, sub cod roșu de ploi și vijelii, potrivit unei avertizări a  Administrației Naționale de Meteorologie (ANM).

Au fost vizate localitățile Podari, Teasc, Coșoveni, Malu Mare, Robănești, Țuglui, Ghindeni și Cârcea, unde – în intervalul 19.55 -20.45 – aversele torențiale au acumulat 50…60 l/mp, s-au înregistrat rafale de peste 70 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Craiova a fost devastată de cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani, în weekend

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, sâmbătă după-amiază, un cod roşu de furtună pentru şapte localităţi din judeţul Dolj, potrivit unor avertizări nowcasting.

S-au înregistrat averse torenţiale, grindină, vijelie, frecvente descărcări electrice în localităţile Craiova, Podari, Şimnicu de Sus, Bucovăţ, Breasta, Malu Mare, Cârcea.

În Craiova s-a înregistrat cea mai puternică furtună din ultimii 30 de ani, care a durat aproape o oră, mai precis 50 de minute.

În urma furtunii, peste 80 de apeluri anunțau la 112 inundații, stâlpi copaci căzuți pe carosabil sau autoturisme și acoperișuri smulse de vânt, locuitorii cerând ajutorul autorităților.

Tavanul unui hotel s-a prăbușit în preajma unui angajat, din cauza greutății apei, iar recepția altui hotel a fost inundată. Un număr 40 de autoturisme au fost distruse, dar – din fericire – nu s-au înregistrat victime.

Pentru gestionarea situațiilor apărute, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj au intervenit cu toate forţele si mijlocele din dotare. Nici măcar duminică, la o zi dupa furtună, apele nu s-au retras din unele zone inundate, iar în unele locuri asfaltul a crăpat. Mai multe parcuri, inclusiv „Romanescu”, au fost închise.

FOTO & VIDEO – ISU Vâlcea