O refugiată ucraineană cazată în Sighetu Marmației a reclamat la poliție că a fost violată de un voluntar italian

O refugiată ucraineană cazată în Sighetu Marmației a reclamat la poliție că a fost violată de un voluntar italian
foto: Pixabay.com / ilustrativ
Publicat: 18/05/2022, 13:14

O refugiată ucraineană în vârstă de 34 de ani a reclamat la Poliție faptul că, noaptea trecută, a fost violată de un lucrător voluntar de origine italianț, al organizației unde era cazată.

Tânăra s-a refugiat din Liov, cu fetița ei de un an și a ajuns la Sighetu Marmației, unde au fost preluate de ASSOC Maramureș.

Ulterior, acestea au ajuns la o organizație de voluntari italiană, care i-a oferit cazare femeii și bebelușului ei.

Femeia spune că în noaptea de marți spre miercuri, 17/18 mai 2022, un bărbat a intrat peste ea în cameră și a violat-o.

Tânăra a reclamat la Poliție fapta și a relatat prin ce a trecut, menționând că nu a putut să strige după ajutor, de frică să nu-și trezească fetița de un an.

Refugiata a mers la Poliție, iar după ce a reclamat fapta, a fost dusă în alt loc. Ea urmează să fie prezentată la IML din cadrul Spitalului Județean din Baia Mare, pentru un examen medical.

Bărbatul acuzat de viol era italian și lucra ca voluntar la organizația italiană, transmite portalul vasiledale.ro.

Agresorul ar avea 54 de ani

„Poliţia Sighetu Marmaţiei a fost sesizată azi prin plângere despre faptul că o femeie în vârstă de 34 de ani ar fi fost agresată sexual în cursul nopţii trecute de un bărbat în vârstă de 54 de ani.

Femeia este cetăţean ucrainean şi era cazată la o asociaţie din municipiu. Poliţiştii au demarat o anchetă pentru a stabili starea de fapt, iar victima a fost prezentată la Spitalul Municipal pentru a fi examinată de medicii specialişti.

Poliţiştii continuă cercetările, iar la finalizarea lor vor fi dispuse măsurile legale”, informează IPJ Maramureş.

Un alt caz șocant: Stareț acuzat că a violat o refugiată de 22 de ani

O tânără de 22 de ani a ajuns la o mănăstirea Izvorul Tămăduirii din Maramureș, după ce a fugit din calea războiului dintre Rusia și Ucraina.

La câteva zile după ce a plecat, a depus o plângere la polițiștii din Sighetu Marmației, pentru faptul că a fost agresată sexual de un stareț, scrie cancan.ro.

„Atât timp cât nu mă simt vinovat, sunt împăcat sufletește, ce pot să spun. Eu sunt cu sufletul liniștit. Nu știu de ce ar fi spus așa ceva. Mi-a zis cineva astăzi: niciun lucru bun, nicio faptă bună, nu rămâne nerăsplătită cu rău”, s-a apărat însă bărbatul.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult