O sută de foste femei s-au înscris la concursul Miss Italia. Ce a determinat acest protest fără precedent al transgenderilor din Cizmă

Publicat: 31 07. 2023, 17:39
Foto cu caracter ilustrativ

O sută de bărbați născuți femei s-au aliniat la startul competiției Miss Italia. Protestul transgenderilor a fost determinat de decizia organizatorilor de a nu mai accepta în concurs decât femei născute femei.

După ce reprezentanții concursului Miss Italia au interzis femeilor transgender să participe la competiția Miss Italia, bărbații transgender s-au înscris în masă la concurs pentru a protesta.

Primul Miss câștigat de un bărbat

La mijlocul lunii iulie, Patrizia Mirigliani, patronul concursului, a declarat postului italian Radio Cusano că ea credea că includerea femeilor transgender în concursuri este „un pic absurdă” și a spus că nu va „sări în strălucitorul tren al activismului trans”.

Comentariile ei au fost făcute după ce un fost bărbat, Rikkie Valerie Kollé, a câștigat pentru prima dată concursul Miss Olanda.

„De când s-a născut, concursul meu a inclus în regulamentul său precizarea că trebuie să fii femeie de la naștere”, a subliniat Patrizia Mirigliani, patronul Miss Italia.

Comentariile ei au făcut valuri în comunitatea transgender, mai ales că, după cum a raportat NBC News, concursul Miss Italia alimentează concursul mai mare Miss Univers, care este deținut de Anne Jakkaphong Jakrajutatip, o femeie de afaceri transgender.

Dacă sunt bărbat și m-am născut femeie pot participa

Ca răspuns la declarațiile lui Mirigliani, activistul trans Federico Barbarossa a decis el însuși să se înscrie la Miss Italia, deoarece îndeplinește criteriile din punct de vedere tehnic pentru a intra și a încurajat zeci de alți bărbați trans să facă același lucru, potrivit rapoartelor GCN.

O confuzie minoră, femeie în certificatul de naștere, bărbat în permisul de conducere

Publicația notează că, deoarece procesul schimbări numelui și al genului în acte este dificil în Italia, mulți bărbați transgender se califică pentru concurs, în ciuda schimbării sexului – au naționalitate sau cetățenie italiană, au peste 18 ani, au fost femei la naștere și sunt încă înregistrați ca femei în diverse acte de identitate.

Barbarossa a declarat pentru PinkNews că afirmațiile lui Mirigliani indică tendințe mai ample de discriminare împotriva persoanelor LGBTQ+ în Italia.
„M-am înscris la început ca o glumă, dar chiar îmi doream să arunc în aer castelul de nisip construit pe biologie de care s-au agățat”, a spus el pentru PinkNews.

„Miss Italia este doar un alt exemplu al rezistenței Italiei de a ține pasul cu vremurile, iar pozițiile lor sunt atât de ridicole încât am reușit să ducem o campanie națională cu zâmbetul pe buze, râzând de lupta lor de a ține pasul cu atât de multe preconcepții, cum ar fi cel care condiționează să fi „femeie din naștere, ca să participi la un concurs de frumusețe feminin”.