Obiceiul banal care ne pune în pericol sănătatea. Poate declanșa CANCERUL în doar șase minute

Publicat: 17 10. 2023, 08:29
Sursa foto: Profimedia images

Chiar suntem atenți la alimentație și la stilul de viață sănătos, puțini dintre noi conștientizează că un obicei aparent inofensiv ne poate pune grav în pericol sănătatea.

Onco-nutriționistul Marius Văduva a dezvăluit la Antena 3 care este obiceiul care poate suprima aproape instantaneu sistemul imunitar, deschizând calea către una dintre cele mai cumplite boli – cancerul și alte afecțiuni grave, care se pot declanșa în doar șase minute.

Potrivit expertului, cancerul nu apare brusc, ci se dezvoltă pe o fundație pregătită de-a lungul anilor.

„Stresul pune în evidență o predispoziție deja existentă. Nu există cazuri în care cancerul să apară brusc și să spună: „Uite, am apărut în luna mai a anului cutare. Nu, cancerul a fost inițiat în trecut și a fost evidențiat în luna mai. În organism, celula tumorală a fost deja pregătită cu 5-10 ani înainte.

Șase minute de tensiune puternică cu partenerul tău pot reduce sistemul imunitar la zero. Doar șase minute! Fără a mai menționa că supărarea prelungită sau alte tulburări celulare pot crea haos în organism”, a subliniat onco-nutriționistul Marius Văduva, potrivit Antena 3.

Ce trebuie să știi dacă ai fumat cel puțin un pachet de ȚIGĂRI pe zi în ultimii 20 de ani?

Beatrice Mahler a subliniat importanța efectuării unei analize cu Computerul Tomograf (CT) la torace pentru cei care fumează cel puțin un pachet de țigări pe zi, timp de 20 de ani.

„Avem mulți pacienți la Marius Nasta care se prezintă cu cancer pulmonar sau cu metastaze pulmonare ale unui cancer care a evoluat la distanță și pe care pacientul nu-l cunoștea. Identificăm metastazele și apoi căutăm sursa primară.

Este o situație extrem de gravă, descoperirea târzie a cancerului. În cazul cancerului pulmonar, lucrurile sunt complexe pentru că plămânul nu transmite senzații de durere. Orice creștere anormală în plămân, în afara tusei asociate cu fumatul, poate să nu producă niciun simptom”, a explicat Mahler într-un interviu pentru Medika TV.

Medicul a subliniat că persoanele care fumează de peste 20 de ani ar trebui să consulte un medic pentru analize.

„Este esențial să îndreptăm atenția spre programele de screening și să conștientizăm că oricine fumează de peste 20 de ani, un pachet de țigări pe zi, ar trebui să facă un CT de torace, mai ales dacă are peste 55 de ani. Rezultatul va dicta cursul următor. Examinările trebuie repetate pe o perioadă lungă de timp. Totuși, un criteriu impus de statele care susțin astfel de programe de screening este renunțarea la fumat”, a adăugat Mahler.

Cum influențează somnul sănătatea noastră?

Toată lumea se simte mai bine după o noapte bună de somn, însă dacă nu dormi suficient te poți confrunta cu slăbirea sistemul imunitar, ceea ce poate duce la creșterea în greutate și chiar la apariția unor tipuri de cancer sau diabet.

Medicii au găsit, de asemenea, dovezi că factorii genetici, comportamentali și de mediu ajută la determinarea de câte ore de somn aveți nevoie pentru a avea parte de o stare de sănătate bună.

Un minim de șapte ore de somn este un pas în direcția corectă pentru a vă îmbunătăți sănătatea, afirmă Dr. Drerup, citat de Cleveland Clinic.