Ora Pământului 2021 – Mișcarea globală din acest an pune accent pe prevenirea următoarelor pandemii. Administrația Prezidențială se alătură evenimentului

Publicat: 27 03. 2021, 14:20
Actualizat: 27 03. 2021, 15:05
FOTO - arhivă / Cristian Grigore - Târgoviștea în imagini

În seara zilei sâmbătă, 27 martie, are loc mișcarea globală „Ora Pământului – Earth Hour” 2021, când oamenii îi oferă Pământului o oră din timpul lor. Astfel, luminile din case vor fi stinse, timp de o oră, pentru a marca a 14-a ediţie a evenimentului Ora Pământului.

Organizatorii vor ca anul acesta să punem mai mult preţ pe natură, ca măsură de prevenţie a următoarelor pandemii.

Pentru a deveni neutri din punct de vedere climatic până în 2050, UE a lansat programele Green Deal şi Digital Strategy. Și România, ca membru al Uniunii Europene (UE) şi-a asumat că va fi mai responsabilă cu Pământul.

Organizatorii nu pretind că este un exerciţiu de reducere a energiei sau a carbonului, deci nu măsoară reducerea consumului de curent în timpul evenimentului. „Ora Pământului” este mai mult o chemare simbolică la depunerea de eforturi pentru combaterea schimbărilor climatice.

Administrația Prezidențială se alătură mișcării globale „Ora Pământului – Earth Hour” 2021

Administrația Prezidențială a anunțat că se alătură mișcării globale „Ora Pământului”. Astfel, iluminatul interior și exterior al Palatului Cotroceni va fi întrerupt sâmbătă, între orele 20:30-21:30.

Ora Pământului (Earth Hour) este una dintre cele mai mari mișcări mondiale pentru protecția mediului și mobilizează milioane de oameni care, timp de o oră, sting luminile pentru a arăta angajamentul și sprijinul pentru Planeta noastră, transmite Administrația Prezidențială.

Administrația Prezidențială se alătură și în acest an acestui demers internațional, care va avea loc sâmbătă, 27 martie 2021, în intervalul orar 20:30-21:30, prin întreruperea iluminatului interior și exterior al Palatului Cotroceni. Ora Pământului își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la protejarea mediului înconjurător pentru a combate criza climatică și pentru a ne asigura propria sănătate și prosperitate”, potrivit sursei citate.

Stingerea, pentru o oră, a luminilor este un gest simbolic anual, dar protejarea Planetei este o responsabilitate zilnică a fiecăruia dintre noi.

În 2027, nu ar mai exista oameni pe Pământ! “Predicția” îi aparține unui utilizator TikTok, care susține că a călătorit în timp. Ce “dovezi” are

Javier (unicosobreviviente) are nu mai puțin de 1.2 milioane de urmăritori pe TikTok. Acesta susține că a călătorit în 2027 și că în anul respectiv nu a întâlnit oameni pe Pământ.

De altfel, din februarie, de când susține că a călătorit în timp, utilizatorul urcă doar filmulețe în care nu apar ființe umane, încercând, astfel, să le arate celor care îl urmăresc cum va arăta planeta lipsită de oameni.

Practic, „dovezile” sale. În schimb, în 2027, există clădiri și vehicule, dar nu sunt folosite.

Sindicaliștii de la metrou, criticați de Tanczos Barna, ministrul Mediului: “Au ales intenționat ‘Vinerea Verde’!” Ce plan ar fi avut greviștii

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, susține că greva de la metrou a fost planificată intenționat de sindicaliști în “Vinerea Verde”, o acțiune ce are ca scop diminuarea poluării cauzată de transportul cu mașinile personale în special în București.

Ministrul Mediului precizează că metroul este vital pentru București, fiind, de departe, cel mai rapid mijloc de transport. Nu-i iartă, însă, pe sindicaliști, a căror grevă a creat haos în traficul din Capitală.