Păcălit de samsari! Un tânăr a cumpărat o mașină cu 700.000 de kilometri dați înapoi

Păcălit de samsari! Un tânăr a cumpărat o mașină cu 700.000 de kilometri dați înapoi
Păcălit de samari! Un tânăr a cumpărat o mașină cu 700.000 de kilometri dați înapoi
Publicat: 17/02/2021, 07:23
Actualizat: 17/02/2021, 07:46

Un tânăr din Harghita a luat țeapă de la un samsar din București, care i-a vândut o mașină cu aproape 700.000 de kilometri dați înapoi!

Tranzacția s-a desfășurat sâmbătă, 13 februarie, într-o parcare din Capitală, scrie antena3.ro. Vânzătorul venise din județul Harghita, după ce a găsit pe un site de anunțuri auto o mașină pe care dorea să o folosească la transport marfă. Nu știa că anunțul era o escrocherie.

Păgubitul a pierdut 1.500 de euro, iar vânzătorul s-a făcut nevăzut. Victima era interesată de un VW Caddy din 2003, la prețul de 1.500 de euro. La București, samsarul l-a păcălit pe tânăr și l-a convins că mașina are doar 170.000 km.

Problema cu „fiscalu

La verificarea seriei pe un site de profil, nu se vedeau mari probleme, doar o bară înlocuită acum ceva ani. Mașina se prezenta excelent la interior și tânărul a crezut că face o afacere bună.

Noul proprietar a cerut certificatul fiscal de la vânzător și aici s-a lovit de prima problemă.

„Am mers să facem actele, contractul şi tot, iar când am ajuns la maşină, începe să spună că are şi el de primit „fiscalu” şi nu mi-l poate da acum, dar îl trimite următoarea săptămână, că merge la primărie şi rezolvă. Am zis că bine, omul se vedea serios, n-am mai comentat nimic”, povesteşte tânărul din Harghita.

Țeapă! Caddy-ul „a căzut” după prima oră

Toate bune și frumoase, tânărul s-a urcat la volan și a pornit spre Harghita, dar problemele au început să apară una câte una.

„Bag motorină, iau lichidul de parbriz şi un odorizant, mă sui repede în maşina, dau să pornesc, ciuciu, nimic. Am rămas uimit. Dau încă odată la automat să pornesc, iară nimic, niciun semn de viaţă.

În bord nu se aprindea nici un bec. După 350 km au început problemele. Avea cablu la frâna de mână rupt, maşina nu pornea, baiatul care era cu mine a dat geamul jos şi s-a ars macaraua sau ce minune s-a întâmplat de nu mai urca inapoi. Nu-mi venea să cred ce se întâmplă!”, spune tânărul din Harghita.

În cele din urmă, mașina a pornit împinsă, dar pe drum a început să huruie și planetara „să bată” grav.

După câteva zile, tânărul a verificat mașina pe site-ul RAR și a descoperit că avea, de fapt, 840.000 de km reali și cu un an în urmă, i-au fost dați kilometri înapoi până la 100.000.

Victima nu a depus plângere la poliție împotriva samsarului, dar a investit alte 1.000 de euro în mașină, sperând că nu va ceda la următoarea cursă.

Mihai Georgescu
Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții de presă românești și din Europa. Scrie la citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase