Crește spectaculos păstrăvul de Marea Neagră aclimatizat în laboratoare. Specialiștii spun că apa sărată îl ajută să mănânce mai mult, așa că în numai două luni și jumătate a ajuns de la 30 de grame, la 150. Asta le dă speranțe cercetătorilor în ce privește acvacultura la Marea Neagră.
Păstrăv curcubeu somonat la Institutul de Cercetare Marină, care a ajuns aici la mare, de la munte. Peștișorii aveau în jur de 30 de grame când au fost introduși în bazinele cu apă sărată și în două luni și jumătate au ajuns să cântărească 150 de grame, o greutate la care specialiștii chiar nu se așteptau, pentru că au constatat că ritmul de creștere este unul foarte mare, și asta pentru că apa sărată le face poftă de mâncare.
Sunt vești bune, așadar, pentru că specialiștii spun că această specie este foarte potrivită pentru acvacultură, mai ales că poate să fie crescută în Marea Neagră în lunile de iarnă. Sunt deja investitori interesați de aceste ferme de acvacultură și vor să crească exact această specie, păstrăv somonat.
Sunt investitori care au închiriat deja perimetre în Marea Neagră, sunt semnate deja contractele pentru șase sectoare în Marea Neagră, fix pentru astfel de ferme de pește. Specialiștii spun că această specie de păstrăv ar putea să aibă în apa sărată un gust mai bun decât în apa dulce și asta înseamnă că va putea fi comercializat cu succes. Specialiștii speră ca până de Paște să ajungă la 500 de grame, dar acești pesti pot să cântărească și 2-3 kg și ar putea fi folosiți pentru prepararea sushi-ului, de exemplu, potrivit Euronews.
CITEȘTE ȘI: