Prima pagină » Diverse » Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Ceea ce mănânci are legătură cu felul în care te simți, iar ceea ce mănânci se vede chiar și pe trupul tău, în kilogramele în plus ori în paloarea tenului. Mai mult, nutrienții din alimetele pe care le alegi pot influența sănătatea. 

Mihaela Bilic a explicat care este cel mai ieftin pește – poitrivit așadar pentru toate buzunarele – care ar putea aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Medicul nutriționist spune că acest pește este bogat în calciu și nu numai.  Sardinele, căci despre acest tip de pește esre vorba – sunt pline de omega-3, iar prețul este perfect pentru orice buzunar.

“Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc. Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3: scad inflamația, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sângele și susțin cerebrală. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemâna oricui. Nu e nevoie ca peștele sa fie proaspăt, varianta congelată sau in conserva e la fel de sănătoasă”, notează Mihaela Bilic, pe Facebook.

Mihaela Bilic a mai explicat care sunt beneficiile pe care sardinele le au asupra organismului.

„Vreau să laud în mod special sardina, un peste mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari. Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelență de calciu.

Acest calciu are o bio-eficientă ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism. Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai “primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii”, a mai explicat nutriționistul.

Recomandarea video

Mediafax
Zilele cu dezlegare la pește rămase până la Crăciun
Digi24
Vladimir Putin „a otrăvit” mințile rușilor. Mihail Kasianov, despre ultima întâlnire cu liderul de la Kremlin: „Te voi distruge oricum”
Cancan.ro
Și-a părăsit iubita medic pentru Rodica Stănoiu! Noi detalii despre 'puiuțul' fostei ministrese a Justiției
Prosport.ro
Mădălina Ghenea i-a înnebunit pe arabi. Cum și-a făcut apariția în Qatar
Adevarul
Trucul românesc care reduce cheltuielile de iarnă. „Am 21 de grade în casă și nu am dat drumul la căldură”
Mediafax
Alegeri Primăria București 2025. Capitala votează astăzi primarul general. S-au deschis secțiile de votare
Click
Roxana Călin, doctoriţa care a îngrozit România în anii ’90. Și-a ucis şi tranşat rivala în dragoste
Digi24
Rachete spațiale, aur ilegal și o misiune imposibilă a Legiunii Străine: De ce nu poate Europa să își apere frontiera din Amazon
Cancan.ro
FBI intră pe fir în cazul lui Emil Gânj! Descoperiri ULUITOARE în telefonul criminalului din Mureș
Ce se întâmplă doctore
Ce se întâmplă cu pensiile din ianuarie 2026? Ministrul Muncii a clarificat situația
Ciao.ro
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar cu amintirea
Promotor.ro
Tesla Model 3 Standard, disponibilă și în România. E cea mai ieftină Tesla și poate fi luată în rate
Descopera.ro
Un EXPERT spune că modelele lingvistice mari nu vor fi niciodată cu adevărat INTELIGENTE
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. BULĂ nedumerit: - Iubita mea s-a întins pe canapea, şi-a dat fusta jos, şi-a smuls...
Descopera.ro
Astronomii au descoperit că sateliții înghețați ascund o geologie violentă