Prima pagină » Diverse » Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Care e cel mai bun pește, potrivit medicului nutriționist Mihaela Bilic. Costă doar 5 lei în Kaufland, Mega Image sau Carrefour

Ceea ce mănânci are legătură cu felul în care te simți, iar ceea ce mănânci se vede chiar și pe trupul tău, în kilogramele în plus ori în paloarea tenului. Mai mult, nutrienții din alimetele pe care le alegi pot influența sănătatea. 

Mihaela Bilic a explicat care este cel mai ieftin pește – poitrivit așadar pentru toate buzunarele – care ar putea aduce numeroase beneficii pentru sănătate. Medicul nutriționist spune că acest pește este bogat în calciu și nu numai.  Sardinele, căci despre acest tip de pește esre vorba – sunt pline de omega-3, iar prețul este perfect pentru orice buzunar.

“Conserva de sardine, omega-3 si calciu la un loc. Nu cred ca mai e nevoie sa ridic în slăvi efectele benefice ale acizilor grași omega-3: scad inflamația, reduc trigliceridele si ateroscleroza, fluidifica sângele și susțin cerebrală. Și dacă somonul sau tonul nu sunt atât de accesibili ca preț, macroul, heringul, sprotul sau sardina sunt la îndemâna oricui. Nu e nevoie ca peștele sa fie proaspăt, varianta congelată sau in conserva e la fel de sănătoasă”, notează Mihaela Bilic, pe Facebook.

Mihaela Bilic a mai explicat care sunt beneficiile pe care sardinele le au asupra organismului.

„Vreau să laud în mod special sardina, un peste mic care se hrănește cu alge și plancton, fără risc de contaminare cu metale grele așa cum se întâmplă la peștii mari. Varianta în conservă, pentru că e mâncată cu tot cu oase, are și avantajul de a fi o sursă excelență de calciu.

Acest calciu are o bio-eficientă ridicată, fiind absorbit și utilizat foarte bine în organism. Iar dacă alegeți conservă în sos tomat, mai “primiți” un bonus: fierul, care se absoarbe la cote mari din cauza mediului acid asigurat de roșii”, a mai explicat nutriționistul.

Recomandarea video

Mediafax
Cât ar trebui să mâncăm, de fapt, de Crăciun. Un medic trage semnalul de alarmă
Digi24
Rapoarte ale serviciilor secrete americane dezvăluie că Putin vrea să cucerească părți din Europa, inclusiv țări care sunt membre NATO
Cancan.ro
Zodia care termină anul 2025 în genunchi. Mihai Voropchievici: Din păcate, este prea târziu
Prosport.ro
Cea mai frumoasă profesoară de matematică din România e colega lui Gabi Tamaș!
Adevarul
Secretul bine păzit al statuii lui Ioan de Hunedoara: scrisori ascunse în bocancul de bronz
Mediafax
Ce va indica noua etichetă de pe electrocasnice. Cumpărătorii vor fi primii anunțați
Click
Ce spun psihologii despre oamenii care păstrează pungile, borcanele goale, hârtia de ambalaj „pentru orice eventualitate”
Cancan.ro
”Măgărie”. Supărare mare după ce Alessia Pop a câștigat Vocea României
Ce se întâmplă doctore
Cum arată Narcisa Suciu la mai bine de 15 ani de când a plecat în Finlanda. De ce s-a reîntors în țară? E de nerecunoscut
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Mașini premium SH cu probleme. Expert: „Check engine aprins, beculețe care clipocesc...”
Descopera.ro
Cele mai consumate băuturi din lume au un efect crucial pentru sănătatea oaselor
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Ce te doare, Bulă? – Mă doare buzunarul, dom doctor …
Descopera.ro
Universul invizibil dezvăluie noi indicii despre materia întunecată