Patru persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, în Vrancea. Un medic este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie

Patru persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, în Vrancea. Un medic este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie
Doar 4 centre de vaccinare în tot județul Galați! Se administrează doar rapelul! / Sursa FOTO: rawpixel.com
Publicat: 09/02/2021, 15:26
Actualizat: 06/04/2021, 14:34

După prima doză de vaccin anti-COVID, patru persoane s-au îmbolnăvit numai în Vrancea. Acestea au fost confirmate cu virusul, iar una dintre acestea are insuficiență respiratorie și este internată în spital. Trei persoane făceau parte din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea şi un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani.

Patru persoane s-au îmbolnăvit de COVID-19 după vaccinare, în Vrancea

„Patru persoane s-au infectat cu noul coronavirus după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, trei dintre acestea din cadrul DGASPC Vrancea şi un medic de la SJU Focşani. Cele trei persoane din cadrul DGASPC Vrancea nu au avut simptome, în timp ce medicul este internat în spital, cu insuficienţă respiratorie”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Persoanele care s-au îmbolnăvit de COVID-19 vor putea face rapelul conform protocoalelor de vaccinare.

„Conform recomandărilor producătorului vaccinului şi ale Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, dacă o persoană dezvoltă infecţie cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze. Pentru situaţiile în care unei persoane i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile, iar în cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile. În situaţii excepţionale, rapelul poate fi administrat şi după această perioadă”, a precizat Silviu Stanciu

Potrivit acestuia, în Vrancea, nu s-au înregistrat cazuri de persoane care să fi avut reacţii alergice grave după vaccinare.

Cum decurge vaccinarea în situații speciale

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a precizat cum decurge vaccinarea în situații speciale.

„Totodată, în cazul în care o persoană dezvoltă infecție cu SARS-CoV-2 după administrarea primei doze de vaccin împotriva COVID-19, aceasta va putea fi vaccinată după vindecare, prin continuarea schemei de vaccinare, fără reluarea primei doze.

Pentru situațiile în care o persoană căreia i s-a administrat prima doză de vaccin Pfizer împotriva COVID-19 are contraindicații temporare pentru cea de-a doua doză, administrarea rapelului va putea fi amânată până la un interval optim de maximum 42 de zile. În situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă. În cazul vaccinului Moderna, intervalul optim de amânare a dozei de rapel este până la 35 de zile, însă, în situații excepționale, rapelul poate fi administrat și după această perioadă” a precizează CNCAV.

Două centre de vaccinare pentru imunizarea populaţiei din judeţ care trebuiau să devină funcţionale luni, la Panciu şi Tîmboeşti, nu au putut fi deschise din cauza lipsei de personal medical care să le deservească, potrivit prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

Judeţul Vrancea are, în acest moment, trei centre de vaccinare, la Focşani, Adjud şi Odobeşti, şi alte trei centre dedicate exclusiv imunizării personalului medical, la Spitalul Municipal Panciu, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Pantelimon” Focşani şi Spitalul Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Popescu” Focşani.

De la începutul campaniei de vaccinare şi până luni, în Vrancea s-au vaccinat 9.513 persoane cu prima doză şi alte 2.718 au făcut şi rapelul.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția