UPDATE: Director din cadrul MIPE, suspectat că a reținut timp de doi ani o parte din salariul unor angajate pe care le-a ajutat la examen

Publicat: 27 10. 2023, 08:47
Actualizat: 27 10. 2023, 11:13

Procurorii DNA Constanța efectuează vineri percheziții într-un dosar referitor la infracțiunea de luare de mită.

UPDATE 2: Cine este și ce avere are Adrian Iorga

Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL că vizat de anchetă este Dragoș Adrian Iorga, directorul Autorității de Management pentru Programul Sănătate (Direcția Generală Program Operațional Sănătate).

În timpul perchezițiilor, în locuința directorului au fost găsite mai multe teancuri de bani, în total 174.000 lei, 10.000 dolari şi 11.000 euro, dar şi mici lingouri de aur.

Aceleași surse spun că este foarte posibil ca, după audieri, el să fie reținut și, ulterior, procurorii anticorupție să ceară arestarea lui.

Conform celei mai recente declarații de avere, semnate de Dragoș Adrian Iorga, directorul din cadrul MIPE deține două terenuri în județele Călărași și Prahova.

El mai are trei apartamente și un spațiu comercial în București, dar și o casă de locuit în județul Călărași.

Dragoș Adrian Iorga are în posesie și ceasuri și bijuterii în valoare totală de 11.000 de euro. Citește mai mult…

UPDATE: Directorul a fost demis

Într-o actualizare, reprezentanții Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene informează că acesta a fost schimbat din funcție.

„Angajatul ministerului vizat de acheta procurorilor DNA a fost schimbat din funcție. Luăm toate măsurile pentru buna continuare a activității, iar la nivelul conducerii ministerului va urma o evaluare a personalului”, informează MIPE.

Știrea inițială:

Procurorii DNA Constanța efectuează vineri percheziții într-un dosar referitor la infracțiunea de luare de mită.

În acest dosar, un director din cadrul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene ar fi luat mită, timp de doi ani, o treime din salariile lunare ale două angajate.

Potrivit unor surse, este vorba despre Dragoș Iorga, care ar fi luat acești bani pentru că le-ar fi ajutat pe cele două să se angajeze în instituție, furnizându-le subiectele de la examenul pentru ocuparea posturilor.

Banii ar fi fost taxa pentru că le ajutase cu subiectele de examen pentru obținerea posturilor.

La perchezițiile realizate la domiciliul suspectului au fost găsiți 174.600 lei, 10.000 de dolari și 11.000 euro.

Potrivit surselor GÂNDUL, directorul ar fi fost denunțat chiar de către cele două angajate.

Suspectul va fi dus la audieri la sediul DNA Constanța.

Reacția MIPE

După apariția în presă a acestor informații, reprezentanții Ministerului au transmis un comunicat de presă.

„În legătură cu informațiile apărute în mass-media despre perchezițiile procurorilor Direcției Naționale Anticorupție Constanța, facem următoarele precizări:

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene are o politică de toleranță zero față de fapte de corupție. În măsura în care organele de cercetare penală ne vor solicita colaborarea în bunul mers al anchetei, avem toată deschiderea și le vom pune la dispoziție toate documentele care ne vor fi solicitate.

Așteptăm mai multe informații oficiale ca să putem dispune măsuri imediate de izolare a situației și de înlăturare a oricărui risc de vulnerabilizare în continuarea activității”, transmite instituția.