Percheziții în mai multe județe la o grupare de proxeneți. Aceștia ar fi obligat mai multe fete să se prostitueze în străinătate prin metoda „loverboy”

Publicat: 06/01/2022, 19:53

Procurorii DIICOT și polițiștii de la combaterea criminalității organizate din Pitești anchetează opt persoane pentru trafic de persoane, trafic de minori și proxenetism.

Cei opt sunt suspectați că în ultimii doi ani ar fi trimis mai multe femei să se prostitueze în străinătate, folosindu-se de metoda „loverboy”.

Oamenii legii au făcut nouă percheziții domiciliare în Dolj, Gorj și Bacău și au ridicat un pistol cu bile de cauciuc, cu 6 cartușe, 45 de cartușe cu gaz, un pistol cu bile de cauciuc, cu 10 cartușe, 1.400 de lei, 16 telefoane mobile, un laptop, o tabletă și 7 autoturisme de lux.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada 2020 – 2022, 7 persoane ar fi constituit și ar fi acționat sub forma unui grup infracțional organizat specializat în comiterea infracțiunilor de trafic de persoane, după care ar fi recrutat, prin metoda «loverboy» mai multe persoane de sex feminin, pe care le-ar fi exploatat sexual, constrângându-le să practice prostituția pe teritoriul României și în străinătate.

Cu privire la cea de-a opta persoană, s-a reținut că, în cursul anului 2021, ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, prin false promisiuni de iubire, o persoană de sex feminin, pe care ar fi transportat-o ulterior în diverse locații din România, unde ar fi determinat-o să practice prostituția în beneficiul său”, se arată într-un comunicat al Poliției Române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Brigada Operațiuni Speciale Pitești și Brigada Operațiuni Speciale Craiova.